Elämä RanskassaRanskalaiset ovat ylpeitä kulttuurista sekä kielestään ja jakavat ne mielellään muiden kanssa. Jokainen tietää jotakin Ranskan kulttuurista ja historiasta mutta tulet huomaamaan vaihto-oppilasvuoden alussa, että kaikki onkin hieman erilaista kuin mitä ajattelit!


Perhe ja ystävät ovat tärkeitä asioita ranskalaisessa arjessa. Yhteiset pitkät illalliset ovat yleisiä ja tuttavien sekä sukulaisten luona vieraillaan usein. Sinun oletetaan osallistuvan yhteisiin tapaamisiin ja vierailuihin isäntäperheen kanssa ja mitä todennäköisimmin tulet tutustumaan isäntäperheesi kautta moniin niin nuoriin kuin vanhempiinkin ranskalaisiin.

Ranskalaiset nuoret opiskelevat paljon, mutta löytävät aikaa myös koulun ulkopuolisille harrastuksille. Useimmat koulut tarjoavat harrastusmahdollisuuksia keskiviikkoiltapäivisin, mutta moni nuori osallistuu myös koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin. Isäntäperheesi ja paikalliset ystäväsi osaavat kertoa sinulle millaisia harrastusmahdollisuuksia uudelta kotipaikkakunnaltasi löytyy. Luultavasti tulet osallistumaan koulun ulkopuolisiin harrastuksiin yhdessä koulukavereidesi kanssa.

Koulukavereitasi tulet tapaamaan niin koulussa kuin kahviloissakin. On yleistä, että paikalliset nuoret jäävät koulun jälkeen juttelemaan ystäviensä kanssa koulun pihalle tai siirtyvät lähikahvilaan istuskelemaan. Elokuvissa käyminen ja shoppailu ovat myös suosittuja tapoja viettää vapaata, mutta luultavimmin tulet käymään vaihtovuoden aikana useammassa kahvilassa kuin mitä koskaan aiemmin elämässäsi!

Ranskalaiset rakastavat pitkiä keskusteluja. Pienimmästäkin asiasta saa aikaan väittelyn ja tulet varmaankin yllättymään siitä kuinka intohimoisesti osa paikallisista väittelee aiheesta kuin aiheesta! Myös nuoret pitävät satunnaisista väittelyistä, tulet luultavasti itsekin kaipaamaan niitä palattuasi Ranskasta kotiin!
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.