Elämä RanskassaRanskalaiset ovat ylpeitä kulttuurista sekä kielestään ja jakavat ne mielellään muiden kanssa. Jokainen tietää jotakin Ranskan kulttuurista ja historiasta mutta tulet huomaamaan vaihto-oppilasvuoden alussa, että kaikki onkin hieman erilaista kuin mitä ajattelit!


Perhe ja ystävät ovat tärkeitä asioita ranskalaisessa arjessa. Yhteiset pitkät illalliset ovat yleisiä ja tuttavien sekä sukulaisten luona vieraillaan usein. Sinun oletetaan osallistuvan yhteisiin tapaamisiin ja vierailuihin isäntäperheen kanssa ja mitä todennäköisimmin tulet tutustumaan isäntäperheesi kautta moniin niin nuoriin kuin vanhempiinkin ranskalaisiin.

Ranskalaiset nuoret opiskelevat paljon, mutta löytävät aikaa myös koulun ulkopuolisille harrastuksille. Useimmat koulut tarjoavat harrastusmahdollisuuksia keskiviikkoiltapäivisin, mutta moni nuori osallistuu myös koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin. Isäntäperheesi ja paikalliset ystäväsi osaavat kertoa sinulle millaisia harrastusmahdollisuuksia uudelta kotipaikkakunnaltasi löytyy. Luultavasti tulet osallistumaan koulun ulkopuolisiin harrastuksiin yhdessä koulukavereidesi kanssa.

Koulukavereitasi tulet tapaamaan niin koulussa kuin kahviloissakin. On yleistä, että paikalliset nuoret jäävät koulun jälkeen juttelemaan ystäviensä kanssa koulun pihalle tai siirtyvät lähikahvilaan istuskelemaan. Elokuvissa käyminen ja shoppailu ovat myös suosittuja tapoja viettää vapaata, mutta luultavimmin tulet käymään vaihtovuoden aikana useammassa kahvilassa kuin mitä koskaan aiemmin elämässäsi!

Ranskalaiset rakastavat pitkiä keskusteluja. Pienimmästäkin asiasta saa aikaan väittelyn ja tulet varmaankin yllättymään siitä kuinka intohimoisesti osa paikallisista väittelee aiheesta kuin aiheesta! Myös nuoret pitävät satunnaisista väittelyistä, tulet luultavasti itsekin kaipaamaan niitä palattuasi Ranskasta kotiin!
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

 

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."