Ranskalainen koulu

ranskan vaihtovuoden kaksi ystävää kuvassa 

Ranskassa oppilaat opiskelevat eri suuntautumisien mukaan, joita ovat kirjallisuus, tiede, tekniikka ja talous. Kaikki oppilaat suorittavat suuntautumisesta riippumatta tutkinnon nimeltä le baccalauréat (”le bac”).

Se mitä suuntausta sinä tulet opiskelemaan vaihtovuoden aikana riippuu aikaisemmasta koulumenestyksestäsi sekä ranskankielen tasostasi. Yleensä vaihto-oppilaat sijoitetaan kirjallisuuslinjalle, jossa paino on ranskalaisen kirjallisuuden, filosofian, historian, maantiedon sekä kielien opinnoissa. Yleisimpiä ulkomaalaisia kieliä ovat englanti, espanja ja saksa, mutta aika moni koulu tarjoaa myös kiinan ja arabian kursseja.

Sinun ei tarvitse käyttää koulupukua. Koulupukuja on olemassa, mutta niitä harvoin käytetään.

Lounastauon kesto on pitkä, joka on hyvä varsinkin kun koulupäivät ovat pidempiä kuin mihin olet tottunut. Keskiviikko iltapäivisin sinulla on vapaata, jotta voit harrastaa valinnaisia aktiviteetteja.

Jos menestyt hyvin Ranskassa opinnoissasi voit mahdollisesti osallistua pre-bac-kokeeseen, joka on 11.luokan (premiére) alustava koe le baccalauréat:ista. Varsinaisen loppukokeen, le bac:in, oppilaat tekevät viimeisen vuoden aikana. Voit osallistua myös le bac –kokeeseen mikäli olet oikean ikäinen, ranskankielen taitosi on vahva ja olet käynyt tarvittavan määrän lukiokursseja.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.