Käy koulua SaksassaVaihto-oppilaaksi Saksaan


Saksa sijaitsee lähellä Pohjoismaita eikä välttämättä kuulosta kovin jännittävältä, mutta ”autobahn- vaikutelman” takaa löytyy paljon mielenkiintoisia asioita. Saksasta löytyy ehkä Euroopan motivoitunein ja hyvin koulutettu nuoriso. Keskustelunaiheina voivat olla ympäristöasiat, klassiset / modernit kirjailijat.

Saksassa asuminen on täysin toisenlaista kuin lomaileminen siellä. Tulet kokemaan vaihto-oppilasvuotesi sekä ”eksoottisena” että erilaisempana kuin kuvittelet. Pohjoismaalaiset ovat muun muassa hyvin suosittuja Saksassa ja saat pian monia ystäviä joiden kanssa voit keskustella yhteiskunnallisista asioista, kulttuurista ja urheilusta. Pystyt myös jatkossa pitämään helposti yhteyttä isäntäperheeseesi ja ystäviisi, koska Saksa sijaitsee niin lähellä.

Saksassa ollessasi saat varmasti pian kavereita ja huomaat, että saksalaisten kanssa on helppo keskustella monenlaisista asioista.

Koulutusta arvostetaan korkealle ja saksalaisnuoret satsaavat paljon opintoihinsa. Akateemisten aineiden lisäksi monissa kouluissa on tarjolla myös urheilua ja erilaisia kerhoja tieteestä valokuvaukseen ja teatteriin.

Kuka voi hakea?
Voit hakea Saksaan Exploriuksen vaihto-oppilaaksi, jos olet syntynyt 1.3.2000–1.8.2003 välisenä aikana, et ole osallistunut ylioppilaskokeisiin ja opiskelet kokopäiväisesti lähtöä edeltävänä lukukautena. Sinulla tulee olla kaikista opiskelemistasi aineista hyväksytyt suoritukset, hyvä englanninkielen taito ja kahden lukuvuoden verran saksankielen opintoja.

Lähtö?
Lähtösi Saksaan on syyskuussa ja paluu Suomeen kesäkuussa.

Hinta?
Vaihto-oppilasvuosi 2018/19 Saksassa maksaa 7 550 €.