Iso-Britanniaan

 

Iso-Britannia on Euroopan suurin saari ja se muodostuu Englannista, Skotlannista ja Walesista. Saarivaltiossa asuu 64 miljoonaa ihmistä.
Vaihto-oppilaat sijoittuvat kaupunkialueille eri puolille Iso-Britanniaa. Kohteliaat britit tulevat esittelemään innoissaan sinulle maataan ja vaikka Iso-Britannia ei olekaan tunnettu ruokakulttuuristaan, kannattaa vaihtovuoden aikana testata paikalliset herkut kuten fish ´n chips sekä English breakfast.


Iso-Britannia on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Maa on moderni trendien ja uusien tuulien edelläkävijä. Samaan aikaan kulttuurissa vallitsevat pitkät perinteet ja kaupunkikuvassa näkyvät upeat historialliset rakennukset. Urheilu, varsinkin rugby ja jalkapallo ovat miltei jokaisen paikallisen sydäntä lähellä ja urheilumahdollisuudet Iso-Britanniassa ovat erittäin hyvät. Vaihtovuotesi aikana tulet perinteiden lisäksi tutuksi tunnetun brittihuumorin kanssa ja alat vähitellen puhut englantia kauniilla brittiaksentilla kuin syntyperäinen saaren asukas. Asut isäntäperheessä perheen jäsenenä ja pääset kokemaan paikallisen arjen sekä juhlapyhät yhdessä isäntäperheesi kanssa.

Vaihto-oppilasvuotesi aikana saat kavereita ystävällisistä ja kohteliaista briteistä ja pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin pintaa syvemmältä. Iso-Britannialla on paljon tarjottavaa muun muassa musiikin, kirjallisuuden, teatterin ja urheilun saralla. Uusimmat nuoriso- ja musiikkitrendit tulevat tutuksi sinulle jo paljon ennen niiden rantautumista koti-Suomeen.

Koulu
Iso-Britannialainen kouluvuosi on jaettu kolmeen lukukauteen. Kouluvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy koulusta riippuen joko toukokuussa tai kesäkuussa. Koulussasi on pukeutumissäännöt, ”dress code”, tai vaihtoehtoisesti koulupuku.

Classic High School
Perinteisessä vaihto-oppilasohjelmassa painotus on brittiläisen kulttuurin kokemisessa. Vaihto-oppilasvuoden aikainen kotisi voi olla missä päin Iso-Britanniaa hyvänsä, suuremman kaupungin läheisyydessä, ja saatat olla koulusi ainoa vaihto-oppilas.

Select High School

Tämä ohjelma tarjoaa nimensä mukaisesti vaihtoehtoja, joiden avulla voit ennalta suunnitella Iso-Britannian vaihto-oppilasvuodesta mieleisesi. Voit valita monista kouluista tai opintolinjoista ja haemme sinulle paikkaa valintasi mukaisesti.

Blogeja Iso-Britanniasta!

Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."