Vaihto-oppilaaksi Iso-Britanniaan

Koe brittiläinen kouluelämä vaihto-oppilaana. Hanki tunnusomainen brittiaksentti, nauti tyypillisestä brittiläisestä “Sunday roast” -illallisesta ja päästä huumorintajusi valloileen. Huumorintajuisten ja huomaavaisten brittien joukossa tunnet olosi nopeasti kotoisaksi.

Vaihto-oppilaana Isossa-Britanniassa pääset kokemaan kauniin maan, jolla on pitkä historia ja perinteet. Pienestä koostaan huolimatta, Iso-Britannia on antanut paljon vaikutteita muualle maailmaan mm. politiikassa, musiikissa, muodissa ja kielessä. Maan opetusjärjestelmä on yksi maailman parhaimmista, kuten myös elintaso.Vietit Englannissa sitten vaihto-oppilasvuoden tai -lukukauden, on koulunkäynti täällä elämys, jonka muistat pitkään!

Hae vaihto-oppilaaksi


Vaihto-oppilasohjelmamme

Tarjoamme lukuisia vaihto-oppilasohjelmia Iso-Britanniassa. Lue lisää vaihto-oppilasohjelmistamme


Koulu Isossa-Britanniassa

Vaihto-oppilaana Isossa-Britanniassa pääset kokemaan millaista on elää kuin oikea brittinuori. Maan koulutustaso on tunnetusti korkea. Opettajat keskittyvät oppilaisiinsa yksilöllisesti ja intohimoisesti kannustavat näitä ottamaan kaiken irti koulupäivistään.

High school elämä Isossa-Britanniassa voi olla vanhanaikaisempaa kuin mihin olet ehkä aiemmin tottunut, erityisesti opiskellessasi Boarding Schoolissa. Koulupuvut ovat hyvin yleisiä ja opettajien kutsuminen “Mrs, Mr tai Ms” aluilla on normi. Monen vaihto-oppilaan mielestä brittikoulu on kuin suoraan elokuvista ja juuri niin muodollista kuin olet saattanut leffoissa ja sarjoissa nähdä!

Koulut ja oppiaineet

Tavallisimmat toisen asteen koulut Isossa.-Britanniassa ovat Sixth Form, Grammar School ja Vocational College.

Sinut ilmoitetaan kursseille, jotka sopivat tasoosi parhaiten. Matematiikan ja englannin kurssit voivat olla pakollisia mutta yleensä pääset melko vapaasti valitsemaan kursseja. 

Suosittelemme tutustumaan koulun tarjontaan ennen lähtöä, jotta voit kouluun kirjautuessasi pyytää päästä opiskelemaan myös sellaisia oppiaineita, joita suomalaisissa kouluissa ei yleensä ole tarjolla.

Tavallisesti opiskellaan neljää tai korkeintaan viittä kurssia yhden lukuvuoden aikana. Tietosi omissa oppiaineissasi todennäköisesti syventyvät huomattavasti yhden lukuvuoden aikana brittiläisen opetusmetodin takia. Varaudu siihen, että opintoihin liittyy paljon projekteja, joita teet kotonakin!

Brittiläinen kouluvuosi koostuu kolmesta lukukaudesta jotka alkavat syys-, tammi- ja huhtikuussa. Vaihto-oppilaana tulet aloittamaan joko syyskuussa tai tammikuussa.

Hae Isoon-Britanniaan


Soft Landing Camp Lontoossa

Riippumatta valitsemastasi ohjelmasta, vuotesi alkaa kauniissa Lontoossa*. Vietämme Lontoossa kolme yötä valmistautuen tulevaan vaihtovuoteen ja tietenkin kierrellen kaupunkia. Aloita vaihtovuotesi muiden Explorius vaihto-oppilaiden kanssa parhaalla mahdollisella tavalla. 

Lontoon leirin ohjelma

Päivä 1: Saapuminen ja tervetulleeksi toivotus. Sinut ja muut Explorius vaihto-oppilaat haetaan lentokentältä ja viedään Harrow'hin, jossa majoitumme. Leirihenkilökuntamme järjestää toimintaa kampuksella iltapäivällä ja illalla nähtävyyksiin tutustumista Lontoon keskustassa. Näe Regent Street, Piccadilly Circus ja Leicester Square yöllä!

Päivä 2: “Brittiläinen koulujärjestelmä” ja “Arki” työpajat. Nähtävyyksieä iltapäivällä. Näe Westminterin palatsi ja Big Ben, Westminster Abbey ja Trafalgar Square. Illallisen nautimme Lontoon keskustassa.

Päivä 3: Lähtö isäntäperheisiin. Tästä vaihto-oppilasvuosi alkaa!

Kampus, jossa yövymme leirin ajan, kuuluu Westminterin yliopistoon. Jaat huoneesi yhden tai useamman Explorius vaihto-oppilaan kanssa. Aamupala, lounas ja illallinen joka päivä sisältyvät vaihto-oppilasmatkan hintaan.

*Huomioithan, että Soft Landing Camp ei sisälly ohjelmahintaan, jos lähdet Isoon-Britanniaan tammikuussa.

Hae vaihto-oppilaaksi


Vaihto-oppilaan vapaa-aika Englannissa

Se, missä asut, määrittää melko pitkälle vapaa-ajantoimintosi Isossa-Britanniassa. Saatat viettää vapaa-aikaa ystäviesi kanssa Brightonin tai Bournemouthin laitureilla, maistellen herkkuja Birminghamin ja Glasgow’n toreilla tai ulkoillen upeissa maisemissa Cornwallissa.

Kuten Suomessa, Englannissakin käydään saleilla, joogassa ja tanssitunneilla. Harrastusten hinnat vaihtelevat, mitä suuremmassa kaupungissa asut, sen hintavampia ovat harrastuksetkin. Kavereiden kanssa käydään leffoissa, kahviloissa ja shoppailemassa. Erilaiset etniset ravintolat ovat yleensä hintatasoltaan edullisia ja brittinuoret käyvät toisinaan ulkona syömässä.

Kun lähdet vaihto-oppilaaksi Englantiin sinulla on paljon tutkittavaa ja nähtävää. Lontoo on upea mutta maaseudullakin on hyvät puolensa ja tämän tulet vaihto-oppilaana pian huomaamaan. Kauniit maisemat, keskiaikaiset kaupungit ja upea rannikko tekevät Isosta-Britanniasta monipuolisen ja kiinnostavan.

Suosituin urheilulaji

Jalkapallo on erittäin suosittu laji ympäri Isoa-Britanniaa. Jos itse pelaat jalkapalloa tai harrastat jotain muuta lajia sinun kannattaa ehdottomasti yrittää löytää paikallisia joukkueita, joiden kanssa voit treenata koulun jälkeen. Vaikket pelaisikaan jalkapalloa itse on Englannin Valioliigan ja English Football League (EFL):n fanitus oleellinen osa paikallista kulttuuria, jota vaihto-oppilaana kannattaa myös kokeilla. Viikonlopun jalkapallopelit ovat myös hyvä keskustelunavaus. 

Hae vaihto-oppilaaksi


Elämää brittiläisessä isäntäperheessä

IsossaBritanniassa kansainvälisten nuorten isäntäperheenä toimiminen on pitkälle juurensa juontava tapa. Asuessasi brittiläisessä isäntäperheessä tulet osaksi paikallista elämää ja sopeudut uuteen kulttuuriin pian. Kaikki isäntäperheet ovat tarkasti valittuja ja odottavat innoissaan vaihto-oppilaansa saapumista.

Useat isäntäperheemme ovat ennenkin toimineet nimenomaan vaihto-oppilaiden isäntäperheinä. He tietävät mitä Isoon-Britanniaan vaihtoon tuleva nuori odottaa ja mitä kaikkea yhden vaihto-oppilaslukukauden tai –vuoden aikana voi tapahtua. 

 
Isäntäperheesi ottaa  sinut  vastaan  uutena  perheenjäsenenä ja toivoo  pääsevänsä  tutustumaan  sinun  tapoihisi  sekä  hiukan  suomalaiseen kulttuuriinkin. 

Asuessasi  isäntäperheessä on tärkeää  kommunikoida  isäntäväen  kanssa, ja erityisen  paljon  ensimmäisten viikkojen  aikana. Monet asiat, joita  pidät  itsestäänselvyyksinä  eivät  välttämättä sitä olekaan  kulttuurierojen  takia. 

Isäntäperheitä on monenlaisia, perheesi  voi olla lapseton tai heillä on  lapsia pienistä aikuisiin, he voivat asua kaupungissa tai maaseudulla, joillakin on lemmikkejä ja joillakin  ei. Joka tapauksessa, isäntäperheesi odottaa sinua saapuvaksi ja jakavat mielellään elämänsä sinun kanssasi vaihto-oppilasjakson ajan! 


Fancy a cup of tea?


Isäntäperheesi vastaa ruoastasi kotona vaihto-oppilasoleskelusi ajan. Pääset nauttimaan perinteisistä brittiruoista kuten Shepherd’s pie ja Bangers and mash, unohtamatta myöskään loputtomia määriä teetä sekä pikkuleipiä joita tulet Suomeen paluusi jälkeen kaipaamaan!

Isäntäperheesi on vakuuttunut siitä, että juuri heidän luonaan pääset kokemaan aitoa brittielämää! Suomea voit isäntäperheellesi esitellä esimerkiksi kokkaamalla suomalaista ruokaa. 

Hae vaihto-oppilaaksi


Pikafaktat: vaihto-oppilaaksi Iso-Britanniaan 

• Ikävaatimus: 1418 vuotta

• Lähtö: Elo- tai tammikuu

• Kielivaatimukset: Perustaidot englanninkielessä

Englanninkielen testi: Ei

• Viisumi: Ei

• Aluetakuu: Ei

Soft Landing Camp: Kyllä, Lontoossa

Koulupäivät: Normaalisti 8.30 - 15.30

• Kouluaineet:  Kouluaineita on niin pakollisia kuin valinnaisaineita

• Matkustelu: Paikallinen järjestäjä tarjoaa lisämaksullisia matkoja, myös koulun kautta voi olla mahdollista päästä matkoille

• Vaihto-oppilasohjelmat: Useita vaihtoehtoja

Hae vaihto-oppilaaksi