Koulunkäynti Iso-BritanniassaKoulujärjestelmä Iso-Britanniassa

Brittiläinen koulujärjestelmä sisältää 12 kouluvuotta. Viimeistä kahta kouluvuotta (usein 16-18-vuotiaille) kutsutaan nimellä "sixth form colleges". Useimmat suomalaiset vaihto-oppilaat sijoitetaan juuri näille kouluvuosille. Lukuvuosi koostuu 3 jaksosta, jotka alkavat syyskuussa, tammikuussa ja huhtikuussa.

Iso-Britanniassa koulutuksella on pitkät perinteet ja koulut käyttävät sekä vanhoja perinteitä että uusia metodeja opetuksessaan. Iso-Britanniassa on sekä julkisia- että yksityiskouluja ja koulusysteemi on hieman monimutkainen tarjotessaan erityyppisiä koululaitoksia.

Vaihto-oppilaat käyvät julkista koulua. Työskentelemme laadukkaiden koulujen kanssa ja etsiessämme koulupaikkaasi otamme huomioon mielenkiinnon kohteesi, koulumenestyksen ja tulevaisuuden koulutus/urahaaveesi.

Koulupäivät on jaettu oppitunteihin ja itsenäisiin opintoihin. Itsenäisten opintojen aikana työskentelet joko yksin tai ryhmässä. Oppitunteja sinulla on klo 9-15, mutta itsenäiset opinnot saattavat kestää pidempään.

Kaikki koulut tarjoavat koulun jälkeistä urheilua, kerhoja ja aktiviteetteja. Sään vaihtelun vuoksi, aktiviteetit vaihtelevat myös kausittain. Opettajien kanssa on helppo tulla toimeen, mutta he vaikuttavat joskus hieman virallisilta. Muista puhutella opettajia Ms, Mrs tai Mr! Opettajat vaativat oppilailta tuntiaktiivisuutta ja luovaa ajattelua, ulkoa opettelun sijasta. Opettajat ovat välillä mukana koulupäivän jälkeisissä aktiviteeteissa.

Koulussasi on pukeutumissäännöt, ”dress code”, tai vaihtoehtoisesti koulupuku.

Julkiset koulut
Secondary/High Schools 16-18 (15)
Academies 16-18
Sixth Form Colleges 16-18
Colleges of Further Education 16-18 (19-20)
Boarding Schools 11-18

Iso-Britannialainen kouluvuosi on jaettu kolmeen lukukauteen. Kouluvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy koulusta riippuen joko toukokuussa tai kesäkuussa. Vaihto-oppilaita ei sijoiteta Boarding Schooleihin.

Akateemiset valinnat vaihto-oppilaalle

A-level opinnot
Kun olet tekemässä Iso-Britannian hakupakettiasi, voit valita monista A-levelin opinnoista ne, joita tahdot opiskella Iso-Britanniassa. Yhteistyökumppanimme Iso-Britanniassa käyvät tarkasti läpi hakupakettisi, arvosanasi ja tulevaisuuden haaveesi varmistaakseen, että saat parhaat mahdolliset kurssit vaihtovuodellesi.

Alavalinnat
Voit valita myös tietyn alan kursseja, kuten matkailu tai teatteri, ja yhteistyökumppanimme takaavat paikan sinulle, jos läpäiset tarvittavat vaatimukset. Kysy lisää tästä mahdollisuudesta, valittavana on useita vaihtoehtoja, kuten media, musiikki ja tanssi.

International Baccalaureate-opinnot: Halutessasi voit suorittaa kaksivuotisen IB-tutkinnon Iso-Britanniassa. Ole rohkeasti yhteydessä ja kerromme lisää.

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.