Elämä vaihto-oppilaana

kaksi vaihto-oppilastyttöä firenzessä italiassa

Sosiaaliset italialaiset viettävät mielellään aikaa ystävien kanssa, tämä koskee niin nuoria kuin vanhojakin. Ystäviesi kanssa tulet varmasti viettämään aikaa kahviloissa ja shoppailen, tai jalkapalloa pelaten.

Italialaiset nuoret ovat usein perhekeskeisiä. He viettävät paljon aikaa opiskellen ja urheillen, mutta harvemmin viettävät iltoja ulkosalla. Yleensä ulkosalla oleskelu ja erityisemmät aktiviteetit tehdään viikonloppuisin.

Koska italialaiset koulut eivät välttämättä tarjoa lainkaan harrastusmahdollisuuksia, tulee sinun olla aktiivinen koulun ulkopuolisten harrastusten suhteen. Jokaisella paikkakunnalla on monenlaista harrastusmahdollisuutta tarjolla ja onkin suositeltavaa osallistua johonkin niistä, vaikka et olisi ennen vastaavaa harrastusta kokeillutkaan.

Tulet kaveeraamaan monen koulukaverin kanssa myös vapaa-ajallasi. Isäntäperheesi haluaa tietää kaiken ystävistäsi, joten totuttaudu siihen, että kerrot perheellesi aina kenet olet tavannut ja mitä kaikkea koulussa tai sen ulkopuolella kavereiden kanssa tehnyt.

Italialaiset vanhemmat seuraavat Pohjoismaisia vanhempia tarkemmin lastensa elämää. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee kertoa isäntäperheesi vanhemmille aina hyvissä ajoin millaisia suunnitelmia sinulla on vapaa-ajallesi. Vanhemmat ovat uteliaita ystävistäsi ja he saattavat haluta tavata ystäväsi ennen kuin saat luvan mennä heidän kanssaan minnekään.

Tulet todennäköisesti tutustumaan isäntäperheesi kautta myös ikäisiisi nuoriin. Italialaiset tapaavat usein ystävien ja perheiden kesken ja illanistujaisiin osallistumalla pääset helposti tutustumaan uusiin ihmisiin – niin nuoriin kuin vanhempiinkin. Lisäksi opit kommunikoimaan sulavasti eri-ikäisten ihmisten kanssa, aivan kuten kuka tahansa italialainen nuori!

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.