Isäntäperhe

vaihto-oppilas tyttö italialaisen perheensä kanssa lentokentällä

Italian Classic High School -ohjelmassa mukana olevat perheet eivät saa taloudellisesti hyötyä isäntäperheenä toimimisesta. Isäntäperhetoiminnasta kiinnostuneet perheet saavat tietoa Italian Classic -ohjelmasta koulujen ja paikallisedustajiemme verkostojen kautta. Mukana on myös perheitä, jotka ovat lähettäneet omat lapsensa kauttamme ulkomaille. 

Isäntäperheesi voi asua missä päin Italiaa tahansa ja he valitsevat sinut hakemuksesi perusteella. Saamiensa tietojen pohjalta he olettavat, että sopeudut heidän perheeseensä.
Tulet olemaan välittömästi osa heidän perhettä ja sukuaan ja kaikki haluavat päästä juttelemaan kanssasi. Italialaiset uskovat, että parhain tapa opettaa italiankieltä ulkomaalaiselle, on puhua hänelle kieltä mahdollisimman paljon – tietenkin!

Kaikista Italiassa tapaamisistasi ihmisistä kaikkein pitkäkestoisimman ystävyyssuhteen tulet vuoden aikana todennäköisesti luomaan isäntäperheesi kanssa. Käytännössä isäntäperhe tarjoaa sinulle sängyn, paikan ruokapöydässä ja tilan, jossa opiskella. Ja siitä päivästä lähtien kun he ovat päättäneet avata kotinsa sinulle,  heillä on paikka sinulle myös sydämissään. Olet etuoikeutetussa asemassa saadessasi olla osana italialaista kotia ja perhettä.

Italialaiset perheet olivat ennen isoja; nykyään keskivertoperheessä on kuitenkin vain noin 3 henkilöä. Italialaiset perheet asuvat yleensä huoneistoissa, varsinkin kaupungissa asuvat perheet.

Perhe-elämällä on yhä merkittävä asema italialaisessa yhteiskunnassa. Perheet ovat hyvin tiiviitä ja perheenjäsenet ovat kohtalaisen riippuvaisia toisistaan niin aineellisten kuin moraalistenkin asioiden suhteen. Lapset keskustelevat vanhempiensa kanssa aivan kaikesta ja nuoret jakavat jokapäiväisiä asioita elämästään vanhempiensa kanssa paljon enemmän kuin monen muun maan nuoret. Isäntäperheesi tulee odottamaan sinunkin kertovan heille päiviesi kulusta ja kokemuksistasi. Paikalliset viettävät paljon aikaa isoissa ryhmissä ja keskustelu on loputonta!

Italialaiset isät ovat usein työssäkäyviä ja he viettävät paljon aikaa poissa kotoa. He eivät yleensä osallistu paljoakaan kotitöihin, mutta viettävät paljon vapaa-aikaa perheensä kanssa ja osallistuvat lasten kasvatukseen.

Nykypäivänä italialaiset äidit ovat yhä enemmän töissä ja täten kotityöt jakautuvat tasaisemmin kaikkien perheenjäsenten kesken. On kuitenkin yhä paljon italialaisia äitejä, jotka viettävät suurimman osan ajastaan kotona. Joka tapauksessa, äiti on yhä keskeinen henkilö italialaisessa perheessä ja kodissa.

Italialaiset arvostavat paljon vanhempia henkilöitä. Nykyään on harvinaisempaa, että isovanhemmat asuisivat samassa talossa muun perheen kanssa, mutta heidän mielipiteet ja neuvot ovat yhä erittäin arvostettuja.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.