Italialainen koulu

vaihto-oppilaita italialaisessa koulussa oppitunnilla

Joissakin kouluissa käytetään vielä koulupukuja, on myös mahdollista, että koulua on lauantaisin. Italiainen koulusi määrittelee millä opintolinjalla opiskelet ja odottaa sinun tekevän parhaasi koulussa. Koulupäivät ovat lyhyitä, varaudu itsenäiseen opiskeluun!

Scuola secondaria superiore on italialainen versio 14-19-vuotiaiden yläasteesta ja lukiosta. Opetuslinjoja on erilaisia: Liceo Scientifico, Liceo Classico, Liceo Linguistico, Liceo delle Szienze Umane, Istituto magistrale, Istituto tecnico, Istituto professionale, Istituto d’Arte. Vaihto-oppilaat opiskelevat niin Liceo:issa kuin Istituto:issa. Kaikkien oppilaitosten oppilaat päättävät koulun osallistumalla samaan maanlaajuiseen kokeeseen nimeltä la maturita.

Kouluviikko on 6-päivänen, lauantain ollessa myös koulupäivä. Koulupäivät päättyvät yleensä lounaan aikoihin (puolenpäivän jälkeen!) ja loppupäivä on varattu itsenäiselle opiskelulle. Itsenäisen opiskelun määrä saattaa yllättää sinut, joten mikäli olet epävarma tarkista aina opettajaltasi oletko juuri saanut kotiläksyjä vai et!

Saapuessasi Italian kouluusi saat tietää mille luokkatasolle sinut sijoitetaan ja mitä oppiaineita pääset lukemaan. Vain harva koulu antaa vaihto-oppilaalle päätösvaltaa kurssivalinnoissa. Italialaiset koulut ovat monella tavalla tiukempia kuin Pohjoismaiset koulut, esimerkiksi oppilaat eivät voi saapua tunneille myöhässä tai lähteä koulusta ajoissa ilman vanhempien allekirjoittamaa lupalappua.

Koulun käyminen on iso osa vaihto-oppilasvuottasi. Tulet saamaan paljon kotitehtäviä, kuten kaikki italialaisetkin oppilaat, mutta alkuvuodesta opettajat antavat sinulle mahdollisuuden opiskella italiankieltä itsenäisesti oppituntien aikana. Useimmat opettajat uskovat kuitenkin, että opit italiankielen nopeammin tehdessäsi ahkerasti läksyjä ja osallistuessasi parhaasi mukaan opetukseen tunneilla.

Jos sinulla on vaikeuksia läksyjen tekemisen kanssa johtuen italiankielestä, pyydäthän isäntäperheeltäsi käännösapua. Jos itse aineen opiskelu aiheuttaa ongelmia, koulutoverisi auttavat sinua mielellään. Voit myös pyytää apua englanninkielen opettajaltasi.

Useimmat italialaiset koulut alkavat syyskuussa ja päättyvät kesäkuussa. Kouluvuosi koostuu kahdesta lukukaudesta ja lomat sijoittuvat Joulun ja Pääsiäisen aikoihin.

Tulet pärjäämään hyvin italialaisessa koulussa kunhan teet läksysi päivittäin ja aktiivisesti käytät italiankieltä jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Paikalliset eivät välitä vaikka kielitaitosi ei olisikaan täydellinen, tärkeintä on että teet parhaasi oppiaksesi kielen!
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.