Lyhyesti Italiasta

kolme vaihto-oppilas tyttöä italiassa ja takana kellotorniItalia on tunnettu muun muassa hyvästä ruuasta, paikallisista perinteistä, muodista ja jalkapallosta. Saatat tietää paljon Italiasta, ehkä olet käynytkin maassa useaan otteeseen, mutta tulet silti vaihto-oppilaana huomaamaan ettei kaikki asiat olekaan niin kuin kuvittelit.

Yksi isoimmista eroista Italian ja Pohjoismaiden kesken on tapa tervehtiä ihmisiä. Italialaiset suukottavat toisiaan molemmille poskille, etelässä jopa miehet tekevät niin, pohjoisessa he vain halaavat tai laskevat kätensä toistensa harteille.

On monia eri tervehdyksiä mitä italialaiset toisilleen sanovat. Voit olla varma, että saat poskipusut isäntäperheeltäsi jo tavatessanne ensimmäistä kertaa! Sinun ei tarvitse tietää kaikkia tervehtimistapoja – ”Ciao” ja ystävällinen hymy riittävät alkuun! Oppiessasi italiankieltä paremmin, oletetaan, että opit käyttämään myös muodollisempia tervehdyksiä niitä vaativissa tilanteissa.

Kehonkielen käyttäminen kommunikaation keinona saattaa olla sinulle uusi kokemus. Italialaiset elehtivät paljon viestiessään tunteitaan muille ihmisille. Esimerkiksi ollessasi iloinen, ei riitä että sanot olevasi, vaan sinun tulee näyttää tunteesi hymyilemällä ja lähentymällä seuralaisiasi.

Italialaisten kanssa on helppo keskustella! Opi kertomaan pienistäkin asioista, kuten esimerkiksi siitä mitä opettaja koulussa on sanonut tai tehnyt. Jokainen puheenaihe on yhtä tärkeä, hiljaisuus kun on italialaisten mielestä kiusallista ja saa heidät ajattelemaan, että jokin on todella pielessä! Joten pienimmästäkin aiheesta voidaan keskustella vuolaasti. Voit aloittaa keskustelun vaikka kertomalla kuinka hyvää espressoa sait aiemmin päivällä paikallisesta kahvilasta!
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.