Vaihto-oppilaaksi Japaniin


Vaihto-oppilaana nousevan auringon maassa

Japani on varmasti kaikista maailman teollistuneista maista mystisin ja jännittävin. Tuhansia vuosia vanhat perinteet vaikuttavat voimakkaasti japanilaisten arkipäivään samalla kun he hyödyntävät uusinta nykyaikaista tekniikkaa niin kotona kuin työpaikallakin.

Japanissa kohtaat paljon mielenkiintoisia vastakohtia; samaan aikaan kun vanhoja perinteitä kunnoitetaan ja toimitaan oman yhteisön yhteisen edun mukaisesta, järjestetään nuorille mahdollisuuksia korostaa omaa identiteettiään. 

Japanin tuhansia vuosia pitkä historia on kunnioitusta herättävä ja maan kehittyminen toisen maailmansodan runtelemasta kansakunnasta yhdeksi maailman vahvimmista teollisuusvaltioista on vähintäänkin kiehtova tarina.

Classic High School Japani

Classic High School -ohjelmassa sinulle haetaan ensin mahdollisimman sopiva isäntäperhe ja koulupaikkaa heidän koulupiiristään. Tulet asumaan hyvin todennäköisesti kerrostalossa suurkaupungissa. 

Kielitaito

Japanin kielen oppiminen on haasteellista ja edellytämme Japaniin lähteviltä vaihto-oppilailta perustietoja japaninkielessä. Kaiken koulussa puhutun ymmärtäminen on alussa hankalaa ja tästä syystä saat opiskella japania itsenäisesti niillä tunneilla, joiden opetusta et pysty seuraamaan. Japaninkieltä kannattaa harjoittaa ennen lähtöä.

Kuka voi lähteä vaihtoon Japaniin

Voit hakea Japaniin Exploriuksen vaihto-oppilaaksi, jos et ole osallistunut ylioppilaskokeisiin ja opiskelet kokopäiväisesti lähtöä edeltävänä lukukautena peruskoulun 8.,9. tai lukiossa. Sinulla tulee olla kaikista opiskelemistasi aineista hyväksytyt suoritukset, hyvä englanninkielen taito sekä japaninkielen opintoja kahden lukuvuoden verran. Voit hakea maaliskuun 2019 lähtöön jos olet syntynyt 1.3.2001 ja 1.4.2004 välisenä aikana. Elokuun 2019 lähtöön voit hakea jos olet syntynyt 1.3.2001 ja 1.8.2004 välisenä aikana.

Matka-ajat

Japanissa voit viettää valintasi mukaan joko 5 tai 10 kuukautta. Japanin vaihto-oppilasmatkat alkavat maalis- ja elokuussa.

Maaliskuun lähtö

Lähtö Helsingistä 21.3.2019
Tokio Soft Landing Camp 21.-24.3.2019 

Kotiinpaluu
Lukukauden oppilaat palaavat kesäkuun 2019 lopussa.
Japanissa lukuvuoden oleskelevat oppilaat palaavat tammikuun 2020 lopussa.

Elokuun lähtö

Lähtö Helsingistä 22.8.2019 
Tokio Soft Landing Camp 22.-25.8.2019 

Kotiinpaluu
Lukukauden oppilaat palaavat tammikuun 2020 lopussa.
Japanissa lukuvuoden oleskelevat oppilaat palaavat kesäkuun 2020 lopussa.

Soft Landing Camp Tokio

Ennen isäntäperheeseen menoa vietät 4 päivää Soft Landing Campillä muiden juuri maahan saapuneiden vaihto-oppilaiden kanssa. Leirin aikana majoitut Tokion Olympiakylässä.