Vaihto-oppilaaksi Uuteen-Seelantiin


Lähde vaihto-oppilaaksi uskomattoman kauniiseen Uuteen-Seelantiin! Tämä Tyynellä Valtamerellä sijaitseva mielenkiintoinen maa on kaukana suurimmasta osasta maailman maita. Uuden-Seelannin valtteja ovat hyvä koulutus, ystävälliset paikalliset ja upea luonto. Vaihto-oppilaana Uudessa-Seelannissa olet yksi niistä harvoista, joka pääsee kokemaan uusiseelantilaista elämää aidoimmillaan.

 


Opiskellessasi Uudessa-Seelannissa sinulla on tilaisuus tutkia kaikkea mitä maalla on tarjota. Uuden-Seelannin pienen koon takia on mahdollista nähdä niin sademetsää, erämaata kuin rannikkoakin, eikä näihin useimmiten ole enempää kuin tunnin ajomatka.

Uusi-Seelanti on varma valinta, jos vaihto-oppilaana haluat mahdollisuuden käydä hiihtämässä, vaeltamassa vuorilla tai nauttia leppoisasta päivästä rannalla. Tämä kaikki löytyy Uudesta-Seelannista. Valmistaudu viettämään vaihto-oppilasvuosi yhdessä maailman kauneimmista maista!

Hae vaihto-oppilaaksi


Vaihto-oppilasohjelmamme 

Tarjoamme Uuden-Seelannissa laajan valikoiman vaihto-oppilasohjelmia. Lue lisää vaihto-oppilasohjelmista.


Uusiseelantilainen koulu

Vaihto-oppilaana Uudessa-Seelannissa saat ainutlaatuisen kosketuksen nuorten elämään maapallon toisella puolella. Koulupuvut, iloinen koulun yhteishenki ja henkilökohtainen lukujärjestys ovat tehneet Uuden-Seelannin kouluista tunnettuja.

Oppiaineet & harrastukset

Pakollisten aineiden lisäksi (näitä usein ovat matematiikka, englanti ja liikunta) voit valita monista valinnaisista kursseista. Suosittelemme, että osallistut kursseille, jotka eivät ole tavallisia Suomessa, jos saat tähän tilaisuuden. Suomalaisittain erikoisempia kursseja ovat esimerkiksi Maori Language, Agriculture Studies ja Outdoor Education.

Uusiseelantilaisissa kouluissa on usein eri urheilulajeja ja harrasteita tarjolla. Monilla kouluilla on kaikille avoimia urheilujoukkueita. Suosittuja urheilulajeja ovat rugby, lacrosse, uinti, koripallo, golf, ja maahockey. Opettajat ja vanhemmat toimivat monessa paikassa urheilujoukkueiden vetäjinä varsinaisen koulupäivän jälkeen.

Monissa uusiseelantilaisissa kouluissa ylläpidetään koulun yhteishenkeä erilaisten tapahtumien, kokoontumisten ja retkien avulla kouluvuoden aikana. Nämä toiminnot ovat mukavia kaikille oppilaille eikä vähiten vaihto-oppilaille, jotka hauskan toiminnan myötä helposti tulevat osaksi koulun yhteisöä.

Lukukaudet ja lomat

Uusiseelantilainen lukuvuosi alkaa tammikuussa ja se on jaettu neljään lukukauteen. Lukukaudet alkavat tavallisesti tammikuussa, huhtikuussa, heinäkuussa ja lokakuussa. Classic High School -vaihto-oppilaat saapuvat maahan tammi- tai heinäkuussa. Select High School ja Boarding School -oppilaat voivat saapua maahan paikallisten lukukausien mukaisesti.

Lähes kaikilla kouluilla on keväällä kahden viikon loma, toiset kaksi viikkoa heinäkuussa ja taas kaksi viikkoa syys-lokakuussa. Kuuden viikon mittainen kesäloma alkaa joulukuussa ja päättyy tammikuussa. Koulujen loma-aikoina voit saada tilaisuuden lähteä matkoille ja retkille isäntäperheesi ja ystäviesi kanssa.

Hae vaihto-oppilaaksi


Soft Landing Camp Auckland


Soft Landing Campillä saat parhaan mahdollisen alun vaihto-oppilasvuodellesi.

Leiri antaa hyvän pohjan sille mitä voit odottaa Uudessa-Seelannissa. Opit tuntemaan muita Explorius vaihto-oppilaita, jotka ovat aloittamassa saman seikkailun kuin sinä, ja samalla saat tietoa elämästä Uudessa-Seelannissa. Pääset myös tutustumaan Aucklandiin kiertoajeluilla ja retkillä.

Soft Landing Camp Auckland on pakollinen osa sekä Classic High School- että Combo-ohjelmaa* ja sisältyy hintaan** . 

*Combo-ohjelman Soft Landing Camp kestää päivän, jonka aikana osallistut Aucklandin kiertoajelulle.
**Lukukauden mittaisessa Combo-ohjelmassa ei ole Soft Landing Campiä.

Soft Landing Camp – Classic High School 

Saapuessasi Aucklandiin henkilökuntamme on sinua vastassa ja yhdessä lähdemme hotelille tai kampukselle, jossa leiri järjestetään. Tulet jakamaan huoneesi yhden tai useamman Explorius vaihto-oppilaan kanssa. Alla olevasta esimerkistä näet millainen Classic High School -leiri Aucklandissa voi näyttää.

1.päivä:  Majoitumme ja tutustumme toisiimme hauskoissa ryhmätehtävissä ja tiedotustilaisuuksissa. Nautimme hyvästä ruoasta ja vietämme rauhallisen päivän pitkän lentomatkan ja aikaeron vastapainoksi.

2.päivä: Aloitamme päivän työpajoilla ja tutkimme Aucklandia myöhemmin kiertoajelulla. Nähtäviin kohteisiin kuuluvat mm. Sky Tower, Waitemata Harbour ja Auckland War Memorial. Odotettavissa mukava ja tapahtumarikas päivä.

3.päivä: Aika lähteä Aucklandistä. Vaihto-oppilasseikkailusi alkaa!

Hae vaihto-oppilaaksi


Vapaa-aikasi Uudessa-Seelannissa 

Turkoosit vedet, lumihuippuiset vuoret, henkeäsalpaavat tulivuoret ja vihreät maisemat. Asuinympäristösi Uudessa-Seelannissa tulee vaikuttamaan siihen, mitä vapaa-aikanasi pääset tekemään. Suurimmalta osalta harrastukset ovat melko samoja Pohjois- ja Eteläsaarilla, Uuden-Seelannin pääsaaret, joilla kaikki isäntäperheemme asuvat.

Pohjoissaarella on lämpimämpi ilmasto kuin Eteläsaarella ja tämän takia harrastusmahdollisuudet vaihtelevat alueittain. Mikä ällistyttävintä, voit kuitenkin kokeilla hiihtämistä, surffausta, snorklausta ja monia muita harrastuksia kummalla tahansa saarella asutkin.

Urheilu ja harrastukset 

Suosittelemme, että olet niin aktiivinen kuin mahdollista vaihto-oppilasvuotenasi Uudessa-Seelannissa, niin koulussa kuin vapaa-ajalla. Osallistu esimerkiksi koulun tarjoamiin koripallo-, lentopallo- tai uintijoukkueisiin, näin pääset tutustumaan muihin nuoriin ja syväsukellat paikalliseen kulttuuriin.

Kun vain mahdollista, lähde tutkimaan Uutta-Seelantia isäntäperheesi ja ystäviesi kanssa viikonloppuisin ja lomilla. Kokeile surffausta, mene vaeltamaan tai telttailemaan. Joka tapauksessa on varmaa, että sinulla tulee olemaan paljon tekemistä ja tutkimista vaihto-oppilaana Uudessa-Seelannissa.


Uusiseelantilainen isäntäperhe 

Uusiseelantilaisessa isäntäperheessä koet millaista on elää kuten aito Kiwi kuten uusiseelantilaiset itseään kutsuvat. Lempinimi tulee maan epävirallisesta kansallislinnusta, strutsinsukuisesta kiwistä. Kiwi perheessä koet uusiseelantilaista kulttuuria ja perhe-elämää kuin olisit yksi paikallisista. Isäntäperheesi tekee parhaansa, että pian tuntisit olevasi enemminkin perheenjäsen kuin vieras.

Huolehtivat ja uteliaat isäntäperheet 

Isäntäperheesi saattaa asua omakotitalossa tai kerrostalossa, heillä voi olla tai ei ole lapsia tai lemmikkieläimiä, he voivat asua kaupungissa tai maaseudulla. Isäntäperheitämme yhdistää se, että he ovat kaikki ohjelmaan huolella valittuja ja odottavat pian pääsevänsä tutustumaan heille saapuviin vaihto-oppilaisiin.

Uuden-Seelannin kaukaisen sijainnin takia monetkaan perheet eivät matkustele ulkomailla yhtä paljon kuin suomalaiset. Kodin ovien avaaminen vaihto-oppilaalle on isäntäperheiden mielestä oiva tilaisuus päästä tutustumaan muihin kulttuureihin. Heitä varmasti kiinnostaa miltä kuulostaa suomalainen musiikki tai minkälaisia ovat suomalaiset leffat, suomenkielisten sanontojen harjoittelukin voi olla heidän mielestään hauskaa. Sinun kannattaa opetella pari reseptiä ennen lähtöä, jotta voit tilaisuuden tullen valmistaa suomalaisen aterian isäntäperheellesi.


 Pikafaktat: vaihto-oppilaaksi Uuteen-Seelantiin 

• Oppilaiden ikä: 14-18 vuotta

• Lähtö: Tammikuu tai heinäkuu

• Kielivaatimukset: Perustaidot englanninkielessä

• Englanninkielen testi: Ei

• Viisumi: Kyllä

• Aluevalinta: Kyllä, Select High School -ohjelmassa

• Soft Landing Camp: Kyllä, Aucklandissa

Hae vaihto-oppilaaksi