Elämä vaihto-oppilaana

Uusiseelantilaiset pitävät luonnosta ja ovat mielellään paljon ulkona. Kävelylenkit, vaeltelu, retkeily ja grillaaminen pihalla ovat suosittuja tapoja viettää aikaa ulkona. Uuden-Seelannin maisemat ovat upeita ja on hyvin mahdollista, että tulet asumaan alueella, jossa maisemat ovat satumaisen kauniita.

Uudessa-Seelannissa Outdoor Education on kouluaine.
Outdoor Education tarkoittaa, että osa opetuksesta tapahtuu luonnossa ja tavallisesti siihen on liitetty myös liikunnallista toimintaa. Tavoitteena on lisätä oppilaiden tietoja luonnosta, rakentaa ryhmätyötaitoja sekä edistää liikunnallista elämäntapaa. Useimmille vaihto-oppilaille Outdoor Education on täysin uusi mutta sitäkin mukavampi tuttavuus.

Liikunnallisuuden korostaminen uusiseelantilaisissa kouluissa on hyvin luontevaa, luonto on kaikille uusiseelantilaisille tärkeä ja liikuntaharrastukset ovat erittäin suosittuja. Maan tulivuoret, lumipeitteiset vuoret ja rannat luovat upean ympäristön monenlaiselle harrastamiselle.

Vaihto-oppilaana pääset todennäköisesti kokeilemaan jotakin "seikkailulajina" tunnettua lajia. Uusi-Seelanti tunnetaan benjihypyn kotimaana, muita maalle tyypillisiä vauhdikkaita lajeja ovat vuorikiipeily, luolavaellukset, koskenlasku ja laskuvarjohyppy.

Seikkailulajit eivät ole ainoita lajeja mitä Uudessa-Seelannissa voit vaihto-oppilaana kokeilla, maan luonto tarjoaa lähes rajattomat harrastusmahdollisuudet. Suosittuja harrastuksia ovat myös rugby, purjehdus ja laskettelu. Todellinen jokamiehenlaji on ”tramping” eli patikointi, joka on Uudessa-Seelannissa yhtä suosittua kuin meillä lenkkeily.

Vaihto-oppilaana Uudessa-Seelannissa pääset kokeilemaan monenmoista uutta. Kerro meille mitä lukuvuodeltasi Uudessa-Seelannilta haluaisit ja hae ohjelmaan pian, sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä. Ole nopea ja varmista paikkasi niiden harvojen joukossa, jotka pääsevät Uuteen-Seelantiin!
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.