Isäntäperhe

Tappajavalas uimassa

Isäntäperheesi olettaa sinun sopeutuvan heidän perheeseensä niiden tietojen perusteella, jotka olet hakemuksessasi antanut. He avaavat kotinsa sinulle, koska heistä on mukavaa jakaa oma uusiseelantilainen elämänsä ulkomaalaisen vaihto-oppilaan kanssa yhden lukuvuoden ajan.

Vaihto-oppilaan lähin tuki

Tärkeintä onnistuneelle vuodelle on hyvä isäntäperhe. Sopivaa perhettä etsiessämme teemme yhteistyötä parhaiden uusiseelantilaisten organisaatioiden kanssa, joilla on pitkä kokemus isäntäperheiden parissa työskentelystä. Sijoitustyöhön kuluu pitkä aika joten toivomme, että jaksat olla kärsivällinen. Pyrimme löytämään sinulle isäntäperheen, joka mahdollisimman pitkälle vastaisi hakemuksessa itsestäsi antamaa kuvaa. Sinun kannattaakin miettiä tarkoin mitä hakemukseesi kirjoitat, ole rehellinen ja myönteinen! Isäntäperheet lukevat tarkasti vaihto-oppilaiden hakemukset ja odottavat vastaanottavansa juuri sellaisen vaihto-oppilastytön tai -pojan, josta hakemuksessa on kerrottu.

Elämä isäntäperheessä poikkeaa takuuvarmasti elämästä omassa perheessäsi. Mikä on tavallista Suomessa, onkin outoa Uudessa-Seelannissa ja päinvastoin. Vaihto-oppilas on käytännössä se, joka sopeutuu eniten, onhan hän uusin tulokas perheessä. Vaihto-oppilaalta odotetaan iloista ja reipasta asennetta ja joskus voi tuntua siltä, että ihmiset ympärilläsi kuvittelevat sinun olevan loputtoman energinen ja iloinen. Yksi vaihto-oppilasvuoden haasteita on oppia keskustelemaan monenlaisista asioista luontevasti. Ensi alkuun opettelet "small talkia" ja kun olet paremmin kotiutunut isäntäperheeseesi, opettelet keskustelemaan isäntäperheesi kanssa vakavammistakin asioista. Jos olet Suomessa tottunut siihen, että vanhempasi hoitavat monet asiat puolestasi, niin vaihto-oppilaana opettelet tekemään aloitteita ja hoitamaan asioitasi itsenäisesti. Tärkeintä on aina se, että kommunikoit eli puhut, kuuntelet ja yrität ymmärtää toisia ihmisiä.

Uudessa-Seelannissa olleet vaihto-oppilaat kuvailevat uusiseelantilaisia sanoin "ystävällisiä, mutkattomia, vanhemmat vähän vanhoillisempia kuin Suomessa, aktiivisia, urheilullisia, avuliaita, huumorintajuisia". Uusi-Seelanti on hyvä valinta aktiiviselle ja luontoa rakastavalle vaihto-oppilaalle.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.