Opiskele lukiossa Etelä-Afrikassa

Exploriuksen kautta saat mahdollisuuden kokea vaihto-oppilasvuoden kauniissa Etelä-Afrikassa. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea jotain tavallisesta poikkeavaa. Etelä-Afrikalla on rikas kulttuuri ja historia, paikalliset ovat ystävällisiä ja sää on miellyttävä ympäri vuoden. Vaihto-oppilaana Etelä-Afrikassa pääset opiskelemaan yhdessä sekä paikallisten että kansainvälisten oppilaiden kanssa. Ohjelma tarjoaa sinulle monikulttuurisen kokemuksen ja mahdollisuuden verkostoitua nuorten kanssa ympäri maailmaa.

Etelä-Afrikan koulut ovat moderneja ja tarjoavat paljon vaihtoehtoja sinulle vaihtovuotesi aikana. Opi tuntemaan Etelä-Afrikan kulttuuri vaihto-oppilaana yhdessä Afrikan vauraimmista ja kauneimmista maista.

Ohjelmamme – Academic Choice

Etelä-Afrikassa tarjoamme Academic Choice -ohjelmaa. Tässä ohjelmassa pääset itse valitsemaan missä rajatun alueen koulussa opiskelet vaihtovuotesi aikana. 

Lue lisää Academic Choice ohjelmasta Etelä-Afrikassa ja kerro meille toiveesi jo tänään!

Vapaa-aika

Henkeäsalpaava luonto ja villit eläimet yhdistettynä trendikkäisiin suurkaupunkeihin tekevät Etelä-Afrikasta maan täynnä kontrastia. Maan kulttuuri ja kauneus löytää uusia tapoja yllättää, jopa kuukausienkin maassa oleskelun jälkeen.

Vaihto-oppilaana sinulla on paljon hauskoja aktiviteetteja tehtäväksi vapaa-aikanasi. Ystävälliset ja avuliaat eteläafrikkalaiset toivottavat sinut mielellään tervetulleeksi kotiinsa. Saat vaihtovuotesi aikana todennäköisesti useita kutsuja "braai" juhliin. Braai on tyypillinen eteläafrikkalinen grillitapahtuma missä perheet ja ystävät kokoontuvat nauttimaan herkullisesta grilliruoasta. Braai on mainio sosiaalinen tapahtuma, josta varmasti tulet pitämään. 

Rugby, kriketti ja jalkapallo ovat kolme suurinta urheilulajia Etelä-Afrikassa. Näillä lajeilla on suuri vaikutus paikalliseen yhteisöön. Jos olet suuri urheilun ystävä, olet oikeassa paikassa! Vaikka et itse harrastaisikaan kyseisiä lajeja, niin paikallisen tiimin kannustus on mainio tapa viettää vapaa-aikaa. Ennen pitkään sulaudut kulttuuriin ja tunnet olevasi osa paikallista yhteisöä.

Elämä eteläafrikkalaisessa isäntäperheessä

Isäntäperheemme ympäri maailmaa ovat tarkoin valittuja eivätkä isäntäperheet Etelä-Afrikassa ole poikkeus. He ovat valmiita tarjoamaan sinulle kodin ja innoissaan näyttämässä sinulle millaista jokapäiväiväinen elämä Etelä-Afrikassa on. Isäntäperheemme ovat erilaisia; saatat asua perheen luona, jossa on lapsia, yksinhuoltajan kanssa tai lapsettoman parin kanssa. Etelä-Afrikassa kaikki perheet puhuvat englantia ja osa heistä saattaa jopa puhua afrikaansia. Tämä voi tarjota sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia toistakin kieltä vaihtovuotesi aikana.

Eteläafrikkalaisessa perheessä sinua ei kohdella vierailijana vaan perheen jäsenenä. Perhekokoontumiset ja tapahtumat ovat eteläafrikkalaisille perheille tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Tämä on täydellinen mahdollisuus sinulle tavata kaikenlaisia ja ikäisiä ihmisiä. Etelä-Afrikassa perheet usein kokoontuvat mm. nuotion ympärille, rannalle tai ravintolaan. Eteläafrikkalainen elämäntapa on helppo omaksua ja pian tunnet jo kuin olisit asunut maassa koko ikäsi.

Etelä-Afrikassa on tavallista, että molemmat perheen vanhemmista käyvät töissä ja yleensä perhe kokoontuukin yhdessä illallisen ääreen. Saat paljon mahdollisuuksia kokeilla uusia mielenkiintoisia ruokia. Ja mikset vaikka valmistaisi heille lempiruokaasi Suomesta? Isäntäperheesi odottaa sinun auttavan jokapäiväisissä askareissa, kuten ruuanlaitossa ja siivoamisessa, vaihtovuotesi aikana Etelä-Afrikassa.

Lue lisää Academic Choice -ohjelmasta Etelä-Afrikassa
Lyhyesti: vaihto-oppilasvuosi Etelä-Afrikassa

  • Oppilaan ikä: 15 – 17 vuotta
  • Lähtö: Heinä- tai tammikuussa
  • Kielivaatimus: hyvä englannin kielen taito
  • Viisumi: Kyllä
  • Aluetoive: Ei
  • Soft Landing Camp: Ei saatavilla
  • Koulupäivä: Tyypillisesti n. klo 7.30 - 14/15
  • Oppiaineet: Pakollisia sekä vapaavalintaisia aineita
  • Matkustus: Vapaaehtoisia, lisämaksullisia matkoja
  • Ohjelma: Academic Choice