Opiskele Kapkaupungissa

Etelä-Afrikassa tarjoamme ainoastaan Academic Choice -ohjelmaa 

Academic Choice – opiskele paikallisessa lukiossa Kapkaupungissa

Kun haet mukaan vaihto-oppilasohjelmaamme Etelä-Afrikassa (linkki apply/submit interest) sinut otetaan mukaan Academic Choice nimiseen ohjelmaan (linkki "our programmes"). Tässä ohjelmassa saat valita koulusi lukuisien tarkoin valikoitujen koulujen joukosta Kapkaupungissa. 

Teemme tiivistä yhteistyötä useiden Kapkaupungin ja sen lähialueiden parhaimpien koulujen kanssa. Kaikki yhteistyökoulumme ovat moderneja ja tarjoavat kaiken tarvittavan onnistuneeseen vaihtoon ulkomailla.  


Koulunkäynti Kapkaupungissa

Opiskellessasi paikallisessa lukiossa Kapkaupungissa sinun on käytettävä koulupukua ja oltava motivoitunut ja määrätietoinen saadaksesi hyviä arvosanoja. Etelä-Afrikassa lukuvuosi alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa. Vaihto-oppilaaksi Etelä-Afrikkaan voit lähteä joko tammikuussa tai heinäkuussa. 

Kun opiskelet Kapkaupungissa, sinun odotetaan tekevän läksyjä ja osallistuvan koulussa yhtä paljon, kun paikallistenkin nuorien. Koulu useimmiten alkaa noin klo 7.30 ja päättyy klo 15. Useimmat koulut tarjoavat englantia, afrikaansia, isiXhosaa pakollisina kouluaineina sekä myös matematiikkaa ja elämän taito –kursseja. Kaikilla kursseilla puhutaan englantia. 

Pakollisten aineiden lisäksi saat usein valita mitä haluat opiskella. Tarjonta riippuu koulustasi ja saapumisajankohdastasi. Aineita voi olla valittavanasi mitä tahansa tietotekniikasta, musiikkiin ja historiaan. Kouluissa yleensä järjestetään kokeita kesäkuussa (välikokeet), joulukuussa (loppukokeet) sekä syyskuussa. 

Kerro meille, jos sinulla on toiveita oppiaineiden tai harrastusten suhteen, niin teemme parhaamme, että saisimme räätälöityä sinulle parhaan mahdollisen vaihtovuoden.
 


Vapaa-aikasi Kapkaupungissa

Kuvittele vapaa-aikanasi meneväsi Camps Bayn rannalle tai viettäväsi aikaa kavereiden kanssa Victoria & Alfred satamassa. Kapkaupungin alue kukoistaa ja tarjoaa monia hauskoja tapahtumia vuoden ympäri. Kaupunki on täydellinen opiskelijoille: hinnat ovat matalia verrattuna useimpiin Euroopan maihin, jonka vuoksi elämä koulun ulkopuolella ei käy kalliiksi edes vaihto-oppilaana. Voit vaikka käydä elokuvissa, kokeilla liitolainelaitauilua tai miksipä et menisi kävelylle kauniiseen Kirstenboschin kansalliskasvitieteelliseen puutarhaan. 

Jos pidät seikkailuista, Kapkaupunki on varmasti oikea paikka sinulle. Tämän upean kaupungin tarkasteleminen yläilmoista on todella lumoava kokemus, jota et varmasti tule unohtamaan. Alueella on monia paikkoja, joissa voit tutkia kaupunkia korkeuksista, kuten vaikka Table Mountain, Lion's Head tai Devil's Peak. 

Noin 12 kilometriä Kapkaupungista sijaitsee Robben Island, joka on vanha vankila, jonne vangittiin usein poliittisia vankeja. Etelä-Afrikan edesmennyt presidentti Nelson Mandela oli vangittuna siellä 18 vuotta. Vierailu Robben Islandille on erittäin suositeltavaa vaihtovuotesi aikana Kapkaupungissa. Opit paljon Etelä-Afrikan historiasta vaihtovuotesi aikana ja opastettu kierros vankilamuseossa on täydellinen tapa oppia lisää kiinnostavia yksityiskohtia Etelä-Afrikan historiasta. 

Vaihtovuotesi Kapkaupungissa tulee olemaan täynnä kontrastia. Pääset näkemään hyvinkin erilaisia asuinalueita hyvin lähellä toisiaan. Maan vaiheikkaasta ja traagisesta historiasta huolimatta Etelä-Afrikan tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Koe maa koko kukoistuksessaan kauniine luontoineen ja ystävällisine ihmisineen lukiovaihto-oppilaana Kapkaupungissa. << Takaisin Etelä-Afrikka pääsivulle