Vaihto-oppilaaksi Espanjaan

 

Lähde vaihto-oppilaaksi kauniiseen Espanjaan! Espanja on värikäs maa, jolla on tarjota kaikki mitä tarvitset onnistunutta vaihto-oppilasvuotta varten. Maan rikas kulttuuri, miellyttävä ilmasto, kaunis luonto ja elämäntyyli houkuttelevat vaihto-oppilaita eri puolilta maailmaa. Pian saapumisesi jälkeen näet itsekin, että Espanjassa todella on kaikkea pitkistä rannoista vaikuttaviin vuorijonoíhin ja keskiaikaisiin kaupunkeihin.

Espanjaa puhuu yli 400 miljoonaa ihmistä ja se on yksi maailman suurimpia kieliä. Monet ovet tulevat avautumaan sinulle sen jälkeen kun olet opiskellut Espanjassa. Vaihto-oppilaana saamasi tiedot ja taidot vaikuttavat varmasti tulevaisuuden opintoihisi ja uraasi mutta ennen kaikkea luot itsellesi kansainvälisen verkoston, jossa oleviin ihmisiin tulet pitämään yhteyttä pitkälle tulevaisuuteen. Vietä vaihto-oppilasvuosi Espanjan auringossa, opi uusi kieli ja solmi uusia ystävyyssuhteita!

Hae vaihto-oppilaaksi


Vaihto-oppilasohjelmat

Exploriuksella on Espanjassa useita vaihto-oppilasohjelmia. Lue lisää vaihto-oppilasohjelmistamme.


Valitse alueesi Espanjassa

Auringonpaistetta, rantoja, suuria kaupunkeja tai vaikka kaikki kolme yhdessä! Exploriuksen vaihto-oppilaana voit valita kaupungin missä asut, näin päätät itse millaiselta espanjalainen kouluelämäsi tulee. Tutustu aluevalintoihimme ja varmista paikkasi sinua kiinnostavasta kaupungista tänään!  

Tutustu aluevalintahintoihin


Espanjalainen koulu

Mikä onkaan parempi tapa tulla tutuksi espanjalaisnuorten arkipäivän kanssa kuin käydä koulua Espanjassa? Espanjalainen lukio on nimeltään “Bachillerato” ja kestää kaksi vuotta. Useimmat vaihto-oppilaamme sijoittuvat paikallisen lukion ensimmäiselle vuosikurssille.

Oppiaineet ja harrastukset

Oppiaineet espanjalaisissa lukioissa on jaettu opintolinjoihin ja vaihto-oppilaana todennäköisesti pääset valitsemaan opiskeletko luonnontieteellisellä, humanistisella vai yhteiskuntatieteellisellä linjalla. Kaikki opiskelevat espanjankieltä ja ainakin yhtä vierasta kieltä, sekä historiaa. Muut oppiaineet määräytyvät opintolinjasi mukaan. Valinnaisissa aineissa voi valittavanasi olla musiikkia, teknologiaa, uskontoa ja tiedepainotteisia kursseja.

Espanjalaiset koulut harvemmin tarjoavat oppisuunnitelman ulkopuolista harrastustoimintaa mutta joillakin kouluilla on omat jalkapallo- ja koripallojoukkueensa. Suurin osa vaihto-oppilaista harrastaa koulun ulkopuolella, kuten nuoret Suomessakin. Ota selvää espanjalaisen kotipaikkakuntasi urheiluklubeista jo ennen lähtöäsi tai viimeistään maahan saavuttuasi.

Lukukaudet ja lomat

Espanjalainen kouluvuosi on jaettu kolmeen lukukauteen. Lukuvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy kesäkuussa. Lomaa koulusta on jouluna ja pääsiäisenä , näiden lisäksi on useita kansallisia ja paikallisia yleisiä vapaapäiviä. Yleiset loma-ajat ja vapaat tarjoavat hienon mahdollisuuden tutustua enemmän ympäristöösi ja osallistua matkoille.

Hae vaihto-oppilaaksi


Soft Landing Camp Barcelona

Valitsit sitten minkä tahansa vaihto-oppilasohjelmistamme, seikkailusi Espanjassa alkaa Soft Landing Campillä Barcelonassa*. Neljän päivän ajan tutustut tämän suositun kaupungin monipuoliseen antiin ja samalla valmentaudut tulevaa espanjalaista elämääsi varten. Yhdessä Suomesta ja muualta maista tulevien vaihto-oppilaiden kanssa saatte parhaimman mahdollisen alun vaihto-oppilaselämälle Espanjassa.

Alla näet esimerkin siitä, millainen Barcelonan Soft Landing Campin ohjelma voi olla.

Päiväsi Barcelonassa

Päivä 1: Saapuminen ja majoittuminen. Tiedotustilaisuus, jonka jälkeen lähdemme rannalle. Muista ottaa uimapuku mukaan!

Päivä 2: "Kuinka sopeutua Espanjaan” työpaja aamulla. Iltapäivällä Hop On Hop Off -kierros 1, jonka aikana näemme kuuluisia paikkoja  kuten Sagrada Familia, Park Güell ja Plaça Catalunya. Kierroksen jälkeen jää aikaa shoppailulle.

Päivä 3: “Program rules and general advice” -kokous aamulla. Hop On Hop Off kierros nro 2, listalla nähtävyyksiä kuten Arc de Triomf, Park Ciutadella ja Plaça Espanya. Käymme myös Barcelona FC:n kotistadionilla, Camp Nou. Mahdollisuus myös lisäretkiin, Casa Batlló Sagrada Familian sisällä tai ranta.

Päivä 4: Vietämme koko päivän Port Aventuran huvipuistossa.

Päivä 5: Aika lähteä Barcelonasta ja aloittaa espanjalainen elämäsi! 

Saavuttuasi Barcelonaan henkilökuntamme noutaa sinut lentokentältä. Yhdessä menemme leirin aikaiseen majapaikkaan, jossa jaat huoneen yhden tai useamman Explorius -oppilaan kanssa. Aamiainen sisältyy leirin järjestelyihin.

*Tammikuussa lähtevillä vaihto-oppilailla ei ole Barcelonan leiriä.


Kielikurssi ja Soft Landing Camp Madridissa 

Tunteaksesi itsesi varmemmaksi espanjankielessä ja saadaksesi enemmän aikaa sopeutua espanjalaiseen kulttuuriin ja tapoihin, on sinulla mahdollisuus osallistua valmentavalle kielikurssillemme Espanjan pääkaupungissa, Madridissa, ennen vaihto-oppilasvuotesi alkua. Valmentavalle kielikurssille olevat vaihto-oppilaat osallistuvat Soft Landing Campille Madridissa Barcelonan sijaan. Lue Madridin Soft Landing Campistä ja valmentavasta kielikurssista.

Hae vaihto-oppilaaksi


Vapaa-aikasi Espanjassa 

Se, missä päin Espanjaa asut ja mitä harrastat tulee vaikuttamaan paljon siihen miltä vapaa-aikasi näyttää. Saatat asua lähellä hiekkarantaa, eloisan kaupungin vieressä tai kauniilla maaseudulla. Jokaisella vaihto-oppilaalla on oma, ainutlaatuinen kokemuksensa. Siitä voit olla varma, että pääset kokemaan aitoa espanjalaista elämää ja kulttuuria vaihto-oppilasvuotesi aikana.

Urheilu ja harrastukset 

Espanjan miellyttävä ilmasto luo erinomaisia mahdollisuuksia pysyä toimeliaana. Voit tehdä paikallisretkiä tai harrastaa ulkoilmaliikuntaa, esim. vaeltamista ja surffausta, sen mukaan mitä espanjalaisella asuinalueellasi on tarjolla. Ulkoilemalla näet enemmän ympäristöäsi. Jos haluat harrastaa yleisiä urheilulajeja kuten jalkapalloa, koripalloa tai käsipalloa, suosittelemme, että pian saapumisesi jälkeen käyt tutustumassa paikallisiin urheilukerhoihin ja – joukkueisiin, varsinkin jos koulussasi ei ole mitään harrastuksia tarjolla.

Suosittelemme myös, että osallistut isäntäperheesi vapaa-ajan toimintaan koulun jälkeen ja viikonloppuisin. Isäntäperheesi saattaa käydä urheilutapahtumissa, vierailla ystävien ja sukulaisten luona tai vaikka viettää aikaa luonnossa vapaa-ajallaan. Olemalla avomielinen ja kiinnostunut isäntäperheesi elämästä tulet saamaan rikkaamman vaihto-oppilaskokemuksen ja enemmän tekemistä vapaa-aikana.

Hae vaihto-oppilaaksi


Elämää espanjalaisessa perheessä 

Asumalla espanjalaisessa isäntäperheessä saat lähituntuman aitoon espanjalaiseen kulttuuriin. Sen lisäksi, että tämä on paras tapa oppia espanjalaisesta arkielämästä, on se samalla tehokkain tapa parantaa espanjankielen taitoasi. Ennen kuin huomaatkaan, pystyt osallistumaan vilkkaisiin keskusteluihin perhepäivällisillä yhtä lailla kuin pärjäät espanjalaisessa yhteiskunnassa erilaisissa tilanteissa.

Espanjalaiset juhlapäivät ja ruoka 

Tyypillisiä espanjalaisia ruokia

Espanjalaisen perheen jäsenenä pääset myös kokemaan juhlapyhiä kuten Día de Reyes ja El Día de Todos los Santos, joiden juhlinta eri puolilla Espanjaa on paikallisten perinteiden värittämää. Tulet myös syömään tyypillisiä espanjalaisia ruokia, esim. croquetas, tortilla española, ja gazpacho -keitto. Espanja tunnetaan keittiöstään ympäri maailman. Vaihto-oppilaana arvostat varmasti sitäkin, että syöminen ravintoloissa ja kahviloissa on Espanjassa edullisempaa kuin Suomessa. Jos vaihto-oppilasvuoden aikana haluat kokea ruokaelämyksiä, on Espanja aivan ehdoton kohde sinulle.

Tulee olemaan hauskaa ja mielenkiintoista kokea espanjalaista elämää mutta voit olla varma myös siitä, että isäntäperhettäsi kiinnostaa kuulla sinun suomalaisesta elämästäsi. Valmistaudu kertomaan heille Suomesta, näytä videoklippejä tai filmejä, leivo pullaa tai laita suomalainen ateria. Isäntäperheesi arvostaa saadessaan kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin, aivan kuten sinustakin on mukava oppia tuntemaan heidän kotimaataan.


 

Pikafakta: vaihto-oppilaaksi Espanjaan

Vaihto-oppilas ystävän kanssa espanjalaisessa hyväntekeväisyystapahtumassa

Vaihto-oppilaiden ikä: 14–18 vuotta
Lähtö: Elo-syyskuussa
Kielivaatimukset: Ei ole
Viisumi: Ei
Aluevalinta: Kyllä
Soft Landing Camp: Kyllä, Barcelonassa (Madrid, jos osallistut kielikurssille)
Koulupäivä: Tavallisesti 8.30 to 14.30
Lomamatkat: Matkat San Sebastiániin ja Portugaliin (surffausleiri) voi ostaa lisämaksusta
Oppiaineet: Sekä pakollisia että valinnaisia aineita
Vaihto-oppilasohjelmat: Useita vaihtoehtoja 

Hae vaihto-oppilaaksi