Espanjalainen kouluEspanjalainen peruskoulutus jakautuu ala-asteeseen (luokat 1-6) ja yläasteeseen (ESO-luokat 1-4) kun taas lukiotason koulutusta vastaa Baccalaureate-koulu (Bachillerato luokat 1 ja 2).

Kouluvuosi

Kouluvuosi alkaa syyskuun puolivälissä ja päättyy kesäkuun lopulla. Baccalaureate-koulun viimeisen luokan opiskelijat lopettavat opintonsa jo toukokuun lopussa.

Kouluvuosi jakautuu kolmeen lukukauteen:
1 lukukausi = syyskuu – joulukuu
2 lukukausi = tammikuu – maalis-/huhtikuu
3 lukukausi = huhtikuu – touko-/kesäkuu
Joulun aikana lomaa on kaksi viikkoa ja pääsiäisenä viikon verran.

Voit aloittaa vaihto-oppilasvuoden tai –kauden syyskuussa. Mikäli haluat lähteä Explorius vaihto-oppilaaksi vain yhdeksi lukukaudeksi voit lähteä myös helmikuussa. Huomioithan, että helmikuun lähdön hakuaika päättyy 25.pvä elokuuta ja syyskuun lähdön hakuaika 25.pvä maaliskuuta.

Kurssien arviointi
Kokeiden merkitys vaihtelee koulusta riippuen mutta yleensä kurssien loppukokeet vaikuttavat merkittävästi kurssien arvosteluun. Arvosteluun vaikuttaa koetulosten lisäksi myös kotitehtävien teko sekä tuntiaktiivisuus. Ainoa kansallinen koe, mitä Espanjassa järjestetään on yliopiston pääsykoe (”Selectividad”), joka on yleinen akateeminen tasokoe Baccalaureate-koulun viimeisen vuoden opiskelijoille.

Kouluviikko
Kouluviikko kestää maanantaista perjantaihin ja tyypillinen koulupäivä alkaa kello 8.30 ja kestää noin kello 14.30 saakka. Oppitunnit kestävät noin tunnin ja puoliltapäivin vietetään tunnin ruokatauko. Koulut eivät yleensä tarjoa paljon vapaa-ajan toimintaa.

Kouluaineet
Espanjassa kouluaineet ovat koulusta riippumatta yhtenäiset. Espanjan opetusministeriön listaamia oppiaineita ovat:
Kielet & kirjallisuus
Liikunta
Englanti
Maantieto & historia
Tieteet
Valinnaiset opinnot (1-2)
Katolilainen uskonto tai etiikka
Matematiikka

Bachillerato-koulussa tulee opiskella seuraavia aineita:
Liikunta (vain 1.vuotena)
Katolilainen uskonto tai etiikka
Kielet & kirjallisuus
Filosofia
Englanti
Valinnaiset opinnot (4-5), jotka valitaan 3-5 opintokategoriasta

Mikäli espanjankielesi on sujuvaa ja pääset läpi kaikki kurssisi vaihto-oppilasvuotesi aikana, saatat saada hyväksiluetuksi osan opinnoistasi kotilukiossasi. Tästä johtuen sinun tulee laillistaa Espanjan koulutodistuksesi maassa ollessasi. Prosessiin menee noin puolitoista kuukautta ja Espanjan toimisto voi tehdä sen puolestasi palvelumaksua vastaan.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.