Vaihto-oppilaaksi Ruotsiin!Ruotsista tulee ehkä ensimmäisenä mieleen IKEA, ruotsalaiset lihapullat ja Peppi Pitkätossu. Naapurimaamme on kuitenkin myös paljon muuta ja vaihto-oppilaana pääset kokemaan paikallisen arjen yhdessä isäntäperheesi ja uusien ystäviesi kanssa. Ruotsalaiset ovat ystävällisiä ja ottavat sinut avosylin vastaan. Alussa he saattavat olla hieman hiljaisia, aivan kuten suomalaisetkin, mutta kun tutustut heihin lisää, saat heistä pitkäaikaisia ystäviä.

Kouluelämä

Ruotsalainen lukio muistuttaa paljon suomalaista lukiomaailmaa. Kouluvuosi alkaa elokuun puolessa välissä ja päättyy kesäkuun alussa. Koulua on maanantaista perjantaihin ja koulupäivien pituudet vaihtelevat. Voit valita suurimman osan kursseistasi, mutta pakollisia kursseja on yleensä matematiikka ja englanti.
Kuten Suomessakin, harrastuksiin osallistutaan kouluajan ulkopuolella. Ruotsissa on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, jääkiekkoa, tennistä ja golfia. Talviurheilu on myös ruotsalaisia sydäntä lähellä ja Pohjois-Ruotsi tarjoaakin upeita laskettelu- ja hiihtokeskuksia.

Kuka voi hakea?

Voit hakea Ruotsiin Exploriuksen vaihto-oppilaaksi, jos olet syntynyt 1.3.2001–1.8.2003 välisenä aikana, jos et ole osallistunut ylioppilaskokeisiin ja opiskelet kokopäiväisesti lähtöä edeltävänä lukukautena. Sinulla tulee olla kaikista opiskelemistasi aineista hyväksytyt suoritukset ja hyvä englanninkielen taito.


Lähtö?
Lähtösi Ruotsiin on elokuussa ja paluu Suomeen kesäkuussa.

Hinta?

Vaihto-oppilasvuosi Ruotsissa lukuvuonna 2018/19 maksaa 7 150 €.