Maailman suosituin vaihto-oppilasmaa


Tervetuloa maahan, jossa vaihto-oppilastoiminta alkoi!

Maailman suosituin vaihto-oppilasohjelma on Classic High School Yhdysvalloissa. Amerikkalaisperheet avasivat ovensa nuorille eri puolilta maailmaa jo vuosikymmeniä sitten ja nykyisin Yhdysvaltoihin matkustaa n. 27 000 lukioikäistä nuorta joka vuosi kokeakseen amerikkalaisen nuoren elämää.

Classic High Schoolia kutsutaan myös nimellä perinteinen vaihto-oppilasohjelma ja toimintaperiaatteet ovat samat kuin toiminnan alussakin, isäntäperheet valitsevat mieleisensä oppilaat ja nuorille haetaan koulupaikka isäntäperheen koulupiirissä. Jokaisella vaihto-oppilaalla on paikallinen yhteyshenkilö.

Classic -ohjelmassa voit esittää aluetoiveen mutta tärkeämpää kuin maantieteellinen sijainti on sinulle sopivan isäntäperheen löytyminen. Amerikkalainen koulunkäynti saattaa tulla sinulle tutuksi Iowassa, voi olla että elätkin amerikkalaista arkipäivää Minnesotan ”pohjoismaisilla” alueilla tai kuumassa Arizonassa. Missä päin USA:ta vaihto-oppilaana oletkin, saat monia uusia ystäviä ja vähitellen tulet osaksi paikallista elämänmenoa.

Jos haluat esittää toiveen missä osavaltiossa haluaisit USA:ssa asua toimi pian, sillä suositut osavaltiot ovat monien vaihto-oppilaiden toivelistalla. Mitä aikaisemmin haet sen paremmat mahdollisuudet sinulla on päästä toivomallesi alueelle.

Kuka voi hakea vaihto-oppilaaksi?
Voit hakea Classic -vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin jos et ole osallistunut ylioppilaskokeisiin ja opiskelet kokopäiväisesti lähtöä edeltävänä lukukautena. Sinulla tulee olla kaikista opiskelemistasi aineista hyväksytyt suoritukset ja hyvä englanninkielen taito. Englanninkielen taitosi tullaan testaamaan hakuvaiheen aikana. 

Päivänä, jolloin saavut Yhdysvaltoihin sinun tulee olla vähintään 15 vuotta ja korkeintaan 18,5 vuotta. 

Lähtö Yhdysvaltoihin

Useita lähtöpäiviä elokuun alun ja syyskuun 12. päivän välillä. Kotiinpaluu touko/kesäkuussa. Lukukausi vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa kestää 4-5 kk, lukuvuosi 9-10 kk.


Lue Yhdysvalloissa olleiden oppilaiden kokemuksia!

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.