Taattu paikka Amerikassa

isäntäperhe ja vaihtari yhdessä järven edustalla kauniissa säässä

Mikä on taattu vaihto-oppilaspaikka?
Classic -vaihto-oppilastoiminta perustuu täysin vapaaehtoisten isäntäperheiden määrään. Moni toiminnassa mukana oleva perhe on isäntäperheenä vain kerran elämässään eivätkä ota uutta vaihto-oppilasta ensimmäisen jälkeen. Perheiden vaihtuvuuden takia useimmat järjestöt eivät takaa, että oppilaat saavat koulupaikan ja isäntäperheen Yhdysvalloissa.

Explorius takaa hyväksytyille oppilailleen sijoituksen Yhdysvalloissa. Jos Classic -järjestömme ei jostain syystä löytäisi sinulle paikkaa, tulee amerikkalainen sisaryhtiömme tällöin avuksi. Sisaryhtiömme järjestää sinulle paikan kalliimmassa Select High School -ohjelmassa, siirto järjestyy sinulle jo maksamasi Classic -ohjelman hintaan.* 

Laatu
Classic -järjestöt, joiden kanssa Yhdysvalloissa toimimme ovat luotettavia, Yhdysvaltain ulkoasiainministeriön (U.S. State Department) hyväksymiä järjestöjä. Yhteistyöjärjestömme ovat myös amerikkalaisen vaihto-oppilastoimintaa säätelevän CSIET:n jäseniä. 

Kaikki järjestöt käyttävät paljon aikaa isäntäperheiden etsimiseen, tarkistamiseen ja valmentamiseen. Vapaaehtoisten isäntäperheiden vaihtuvuus ja uusien etsiminen vaatii paljon resursseja ja tämän työn vaativuus voi toisinaan näkyä jopa parhaimpien järjestöjen laadun hetkittäisenä heikentymisenä. Seuraamme jatkuvasti isäntäperhesijoitusten laatua ja suurin osa oppilaistamme voi vahvistaa, että sijoituksemme ovat hyvää laatua.

Keskeyttääkö joku vaihto-oppilasvuotensa?
Noin 97% oppilaistamme suorittaa vaihto-oppilasohjelmansa Yhdysvalloissa loppuun. 

Suurin osa kesken jättäneistä 3% palaa kotiin koti-ikävän takia. Pieni määrä oppilaita lähetetään kotiin sääntörikkomusten vuoksi, esimerkiksi alkoholin käytön tai koulunkäynnin laiminlyönnin vuoksi. Hyvin pieni määrä oppilaita haluaa palata kotiin, koska he kokevat ettei ohjelman laatu ole heidän odotustensa mukainen. Explorius tarjoaa aina vaihtoehtoisia järjestelyjä näille oppilaille ennen kotiin paluuta. Vaihtoehtoiset järjestelyt vaihtelevat tilannekohtaisesti, mutta voit olla varma, että pyrimme järjestämään asiat niin, että kaikki oppilaamme voivat suorittaa ohjelmansa loppuun ulkomailla. Vaihtoehtoiset järjestelyt voivat olla sinulle ilmaisia tai lisämaksullisia, riippuen siitä onko Explorius tehnyt virheen. Joka tapauksessa voit olla varma, että Explorius pyrkii kaikin tavoin varmistamaan sen, että voit viettää onnistuneen lukuvuoden tai -kauden Yhdysvalloissa!

Vaihto-oppilaan elämä isäntäperheessä
Muutto ulkomaille asumaan uuteen perheeseen on suuri muutos sinulle. Perheen uusimpana jäsenenä joudut sopeutumaan perheen tapoihin ja toisinaan uuteen totuttelu voi olla vaikeaakin. Isäntäperheesi näkee arjen asiat eri lailla kuin sinä ja Suomessa oppimasi asiat eivät kaikki pädekään Yhdysvalloissa.  Esimerkiksi ruokailu, kotiintuloaika ja kotityöt voivat olla hyvin poikkeavia siitä mihin olet tottunut. Uteliaisuus, kiinnostus muihin kulttuureihin ja rohkeus kohdata uusia, joskus haastaviakin, tilanteita auttaa sinut alkuun. Vaihto-oppilasvuosi ei ole lomamatka vaan vuosi elämää, jonka tulet muistamaan lopun ikääsi. Jos sinulla on myönteinen asenne ja haluat oppia uutta, pärjäät varmasti. 


*Jos amerikkalainen järjestö on antanut sinulle ehdollisen hyväksynnän terveydentilasi vaatimien poikkeavien järjestelyiden takia, voi siirrosta Select High School -ohjelmaan tulla sinulle lisäkustannuksia Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.