IsäntäperheIsäntäperhe valitsee sinut
Classic -ohjelmassa mukana olevat isäntäperheet huolehtivat vaihto-oppilaista täysin korvauksetta. Yhdysvalloissa vapaaehtoistyöllä on pitkät perinteet ja Classic -vaihto-oppilaiden isäntäperheenä toimiminen on yksi vapaaehtoistyön muoto. Isäntäperheet tuntevat edistävänsä omalla toiminnallaan kulttuurien välistä yhteisymmärrystä ja ovat ylpeitä asemastaan isäntäperheenä. Naapurustolle ja ystäville kerrotaan mielellään siitä, että perheelle on tulossa ulkomaalainen nuori oppimaan amerikkalaisesta elämästä. 

Isäntäperhe valitsee sinut ja he olettavat hakemuksesi perusteella, että sovit heidän perheeseensä. Kun täytät englanninkielistä hakemustasi, kerro itsestäsi rehellisesti ja myönteisesti. Hakupakettiin kuuluu myös kirje isäntäperheelle, kun teet tätä kirjettä kuvittele millainen perhe olisi sinua vastaanottamassa ja osoita kirjeesi heille. 

Hyvä isäntäperhe on Yhdysvaltain lukuvuotesi tai -kautesi perusta. Kaikki isäntäperheet käyvät läpi perusteellisen hakumenettelyn, jonka aikana perheet haastatellaan ja heidän taustansa tutkitaan. Yhteistyöjärjestöillämme on pitkä kokemus isäntäperheiden parissa työskentelystä ja he ovat sitoutuneet työskentelemään kanssamme laadun jatkuvaksi parantamiseksi. 

Kuka voi toimia isäntäperheenä?
Isäntäperheitä on monenlaisia. Amerikkalainen yhteiskunta on muuttunut paljon viime vuosikymmenien aikana ja kun vielä 80-luvulla kaikkein tavallisin perhemuoto oli isä, äiti ja kolme lasta, on tänä päivänä enemmän yhden vanhemman talouksia kuin koskaan aikaisemmin. 

Yhteiskunnallinen muutos näkyy myös vaihto-oppilastoiminnassa. Isäntäperheinä on edelleen paljon kahden vanhemman talouksia mutta mukana on myös yhden vanhemman talouksia. Vanhemmat ovat kiireisiä, sillä suurin osa heistä käy töissä. Jos perheellä on lapsia, lasten harrastukset säätelevät perheen yhteistä ajankäyttöä.  

Kaikilla isäntäperheillä ei ole lapsia ja sinulle vaihto-oppilaana voi olla jopa mukavampaa asua lapsettoman pariskunnan tai yksin asuvan luona, jolla on enemmän aikaa sinulle. Lapsettomat taloudet saattavat ottaa luokseen kaksi vaihto-oppilasta samaan aikaan, taustalla tässä on ajatus siitä, että vaihto-oppilaalla olisi oman ikäinen sisarus. 

Oli isäntäperheesi millainen tahansa, voit olla varma siitä, että jokaisen perheen taustat on tarkistettu ja heidän luonaan on tehty kotikäynti. Järjestön paikallisedustaja on koulutettu tehtäväänsä ja koulusi on saanut sinusta täydelliset tiedot. 
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.