Isäntäperhe ja harrastuksetYhdysvalloissa opiskeleminen ja asuminen kiinnostavat monia. Paikallisen koulun käyminen ja isäntäperheessä asuminen eroaa paljon suomalaisesta arkipäivästä. Tavallisen amerikkalaisperheen päivä on täynnä toimintaa, niin aikuisten työpäivät kuin nuorten koulupäivät ovat pitkiä ja lähes joka paikkaan on kuljettava autolla, julkista liikennettä on tarjolla hyvin vähän tai ei ollenkaan. Kiireisen aikataulun vastapainona on ihmisten voimakas yhteisöllisyys ja positiivinen elämänasenne, amerikkalaiset ottavat toiset ihmiset huomioon ja sanovat mukavia asioita sellaisissakin tilanteissa, joissa suomalainen olisi mieluiten hiljaa. Select High School -oppilaana olet osa amerikkalaista arkipäivää ja opit asioita, joista sinulle on hyötyä läpi koko elämän!

USA:ssa oman sisaryhtiömme Educatius Internationalin edustajat etsivät ja arvioivat isäntäperheet Select High School -oppilaitamme varten. Isäntäperheen valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Se kuinka hyvin sinä ja isäntäperheesi tulette toimeen vaikuttaa suuresti koko vaihto-oppilasvuoteesi. Isäntäperhettä etsitään sen jälkeen, kun sinulle on vahvistunut koulupaikka haluamastasi koulupiiristä.

Valitessamme sopivia isäntäperheitä Select High Schools –ohjelmaan käymme läpi seuraavat asiat:
   1.Kaikkien isäntäperhe-ehdokkaiden tulee täyttää hakemuspaketti.
   2.Perheet, jotka pääsevät ensimmäisen valintavaiheen läpi, haastatellaan. Edustajamme vierailevat perheiden luona ja haastattelevat kaikki perheen jäsenet. Samalla tarkastetaan, että perheet täyttävät aineelliset vaatimukset.
   3.Haastattelun jälkeen otamme yhteyttä perheen suosittelijoihin.
   4.Viimeiseksi tarkistamme myös perheen aikuisjäsenten rikosrekisteriotteet ollaksemme aivan varmoja siitä, että perhe voi toimia isäntäperheenä.

Select High School –ohjelmassa isäntäperheet saavat kuukausikorvauksen, jolla kattaa ulkomaalaisen oppilaan asumisesta aiheutuneet kustannukset. Hyvin usein oppilas jakaa huoneensa toisen ulkomaalaisen, samaa sukupuolta olevan oppilaan kanssa. On mukavaa, että samassa isäntäperheessä on toinen oppilas, jonka kanssa käydä koulua ja jakaa kokemuksia!

Isäntäperheet asuvat lähellä kouluja tai vähintään hyvien liikenneyhteyksien päässä. Hyvin usein tämä tarkoittaa sitä, että kuljet koulubussilla kouluun. Isommissa kaupungeissa saatat käyttää julkisia liikennevälineitä kulkiessasi kouluun. Tarkistamme myös, että isäntäperheen kodin taso on hyvä.

Yritämme saada ohjelmaan mukaan perheitä, joilla on aito kiinnostus muita kulttuureita kohtaan ja intoa jakaa oman amerikkalainen elämä yhden lukuvuoden ajan ulkomaalaisen nuoren kanssa. Mukana on niin kaksilapsisia äiti-isä –perheitä kuin yksinhuoltajavanhempia ja vanhempia pariskuntia, joiden omat lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Oppilaiden ja isäntäperheiden hakemusten perusteella pyrimme yhdistämään ihmiset, joilla on parhaimmat edellytykset tulla toimeen keskenään.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.