Isäntäperheessä eläminen

isäntäperhe ja vaihto-oppilas kotonaan kakkujen kanssa

Minkälaiset perheet ottavat vaihto-oppilaita?
Olet tehnyt päätöksen lähteä vaihto-oppilaaksi ja nyt jännittää? Se on täysin normaalia! Mietit varmaankin millaisessa perheessä tulet asumaan? Mitä jos heillä on monia sääntöjä, joihin et ole tottunut? Kysymyksiä varmasti riittää. 

On vaikea sanoa millainen amerikkalainen keskiverto isäntäperhe on. Amerikkalaisilla on perintöä monista eri maista sekä kulttuureista ja se näkyy heidän tavoissaan ja tottumuksissaan. 

Kaikki perheet ovat erilaisia samoin kuin heidän sääntönsä ja arkipäivän tapansa. On vaikea sanoa millaista tuleman pitää ennen kuin tapaat isäntäperheesi, mutta on varmaa, että isäntäperheesi odottaa sinua yhtä innolla kuin sinäkin heidän tapaamistaan. Perhe tulee tekemään kaikkensa jotta tuntisit olosi kotoisaksi.

Elämää isäntäperheessä

Ensimmäisen parin kuukauden ajan tulet viettämään paljon aikaa isäntäperheesi kanssa. On tärkeää, että teet parhaasi sopeutuaksesi heidän elintapoihin, vaihto-oppilaana kertyy paljon mukavia muistoja tavallisesta arkipäivän elämästä isäntäperheen kanssa. Kaikki isäntäperheet jakavat elämänsä mielellään sinun kanssasi ja tekevät parhaansa, jotta viihtyisit heidän luonaan. 

Hyvä tapa tulla läheisemmäksi perheen jäsenten kanssa on osallistua perheen vapaa-ajan harrastuksiin. Pidä mielesi avoimena, perheiden kiinnostuksen kohteet vaihtelevat urheiluviikonlopuista elokuvailtoihin. Monen amerikkalaisen perheen suosikkiharrastuksiin kuuluu shoppailu, mene mukaan jos perheenjäsenet lähtevät ostoksille. Shoppailun ei tarvitse käydä sinulle kalliiksi, uusien tavaroiden ostamista tärkeämpää on mukava yhdessäolo. 

Isäntäperheesi saattaa olla mukana paikallisessa hyväntekeväisyystoiminnassa tai muuten vain auttaa erilaisissa yhteisissä tilaisuuksissa. Sinäkin saatat olla koulun urheilutapahtumassa virvoitusjuomia myymässä tai auttaa nuorempia oppilaita kotiläksyissä. 

Voi olla, että isäntäperheesi käy säännöllisesti kirkossa. Päätät itse kuinka paljon kirkossa käyt tosin suosittelemme, että alkuun käyt isäntäperheesi kanssa kirkossa pari, kolme kertaa nähdäksesi millaista se todella on. Paikalliset nuoret käyvät kirkossa pyhäkoulua sen sijaan, että osallistuisivat varsinaiseen jumalanpalvelukseen. Hyvin todennäköisesti tapaat koulukavereitasi pyhäkoulussa ja tutustut heihin paremmin. 

Todennäköisesti sinun odotetaan osallistuvan kotiaskareisiin, ehkä jopa enemmän kuin mihin olet kotonasi tottunut.

Vaihto-oppilaana yrität parhaasi mukaan sopeutua perheesi tapoihin ja varmasti opit paljon uutta. Toisinaan voi tulla väärinkäsityksiä mutta niistä selviät varmasti puhumalla isäntäperheesi kanssa. Jos tuntuisi siltä, että itse et osaa jotain tilannetta isäntäperheesi kanssa ratkaista, voit aina ottaa yhteyttä omaan aluevalvojaasi, Yhdysvalloissa olevaan järjestön aluetoimistoon tai päätoimistoon. Olet myös aina tervetullut ottamaan yhteyttä Suomen Exploriukseen. Vaihto-oppilaana et ole yksin. 

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.