Vaihto-oppilasohjelmat USA:ssa

Voit lähteä Amerikkaan vaihto-oppilaaksi jos olet 14 -18 -vuotias ja käyt Suomessa kokopäiväisesti koulua. Exploriuksen vaihto-oppilasohjelmia Yhdysvalloissa ovat Classic High School, Combo, Academic Choice, Select High School ja Boarding School. 

Lue lisää vaihto-oppilasohjelmistamme alla. 

Suursuosikki - Classic High School USA

Classic High School ohjelma Yhdysvalloissa on suosituin vaihto-oppilasohjelmamme. Classic High School eli ns. perinteinen vaihto-oppilasohjelma on vaihto-oppilasohjelmista vanhin ja kuten ohjelman alkaessa vuosikausia sitten, niin myös tänään Classic High School vaihto-oppilaat sijoitetaan huolella valittuihin ja tarkastettuihin isäntäperheisiin ja koulupaikka haetaan paikallisesta high schoolista.

Amerikan asuinpaikkakuntasi  määräytyy sen mukaan missä sinut valinnut isäntäperhe asuu, joten se voi olla missä vaan suurkaupungista rannikolle tai maaseudulle. Classic High School -ohjelma sopii sinulle, jonka pääasiallinen tavoite vaihto-oppilasvuodelle on kokea amerikkalaista elämää ja koulunkäyntiä, ja olet kiinnostunut amerikkalaisesta kulttuurista yleensä.

Voit lähteä USA:han Classic High School -vaihto-oppilaaksi yhdeksi lukukaudeksi tai koko kouluvuodeksi.

Valitse alueesi Yhdysvalloissa

Jos haluat johonkin tiettyyn kaupunkiin, osavaltioon tai alueelle Yhdysvalloissa Classic High School ohjelman kautta, voit lisämaksusta tehdä aluevalinnan.

Tarjoamme paljon eri aluevaihtoehtoja ympäri Yhdysvaltoja. Alla näet suosituimpia kaupunki-, alue- ja osavaltiovalintoja. Koko aluevalintatarjonnan löydät täältä. 

Kaupunkialueet: Seattle, Dallas, Houston, Columbus, Atlanta, St. Louis, Milwaukee, Portland

Osavaltiovalinnan voit tehdä esimerkiksi Kaliforniaan, Havaijille, Coloradoon, Floridaan, Washingtoniin, Michiganiin, Texasiin, Illinoisiin tai Tennesseehen. 

Voit myös valita useamman osavaltion alueen, esimerkiksi Suurten Järvien alue (Michigan, Wisconsin, Indiana, Ohio ja Illinois), Tyynen Valtameren rannikko (Washington, Oregon ja California) tai Vuoristo-osavaltiot (Montana, Wyoming, Colorado, Idaho, Utah ja Alaska)

Kaupunkivalintoja voit tehdä esimerkiksi St.Louisiin, Dallasiin, Houstoniin, Columbukseen ja Atlantaan. 

Aluevalintapaikkoja on rajallinen määrä ja ne jaetaan hyväksymisjärjestyksessä. Jos haluat tehdä aluevalinnan, lähetä vaihto-oppilashakemuksesi hyvissä ajoin ennen joulua!

USA:n Classic High School ja aluevalintahinnat.

Katso kaikki aluevalinnat

Classic Combo - näe USA ja Oseania

Exploriuksen kautta saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kaksi maata yhden lukuvuoden aikana. Jos sinua kiinnostavat sekä Yhdysvallat että Australia, mikä ettet lähtisi molempiin? Tai jos haluatkin nähdä Uuden-Seelannin? Liitä Amerikan seikkailuusi lukukausi Uudessa-Seelannissa, tiedossa on taatusti ainutlaatuinen ja ikimuistettava vaihto-oppilasvuosi!

Syyslukukausi jenkeissä

USA Combo -vaihto-oppilasvuoden aloitat Soft Landing Campillä New Yorkissa yhdessä muiden Exploriuksen Yhdysvaltoihin matkaavien oppilaiden kanssa. Leirin jälkeen lennät isäntäperheesi luo ja lukukausi amerikkalaisessa high schoolissa alkaa. Syyslukukauden aikana pääset kokemaan lähietäisyydeltä amerikkalaista elämää sekä millaista on elää kuin oikea amerikkalainen nuori. Myös koulusi Homecoming-viikko, Halloween ja Kiitospäivä tulevat sinulle tutuiksi.

... ja sen jälkeen Australiaan tai Uuteen-Seelantiin

Kun talvi saapuu Yhdysvaltoihin, sinun onkin aika lähteä talvea pakoon Australian tai Uuden-Seelannin lämpöön. Australiassa sinua odottaa Soft Landing Camp Sydneyssä tai Aucklandissmikäli määränpääsi onkin Uusi-Seelanti. Leirillä sinut perehdytetään kohdemaasi kulttuuriin sekä elämäntyyliin ennen lähtöäsi uuteen isäntäperheeseesi.

Tässä vaiheessa vaihtovuotta kokemuksia on jo kertynyt niin paljon, että sopeutumisen uuteen isäntäperheeseen ja kouluun pitäisi olla paljon helpompaa kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt on aika elää täysillä, nauttia eksoottisesta luonnosta ja kauniista rannoista sillä kohta tuleekin jo aika sanoa hyvästit ehkä elämäsi mahtavimmalle vuodelle.

Classic High School hinnasto

Hae combovaihtoon!

Academic Choice - paras koulu sinulle

Academic Choice on ohjelma sinulle, jolle koulun maantieteellinen sijainti ei USA:ssa tärkeintä mutta haluat takuun, että saat harrastaa tiettyä lajia tai opiskella jotain tiettyä oppiainetta. Academic Choice -ohjelmassa  saat valita opiskeletko  yksityisessä vai julkisessa high schoolissa. Lisäksi valitset harrastuslajisi (esim. jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, cheerleading, koripallo)  tai oppiaineen.  Oppiaineista löytyy paljon valittavaa esimerkiksi musiikki, draama/teatteri tai kieliä (ranska, espanja, saksa). Jos tärkeintä sinulle on käydä koulua lämpimällä alueella, silloin esität sen toivomuksenasi.

Academic Choice -ohjelmassa etsimme sinulle koulun, joka parhaimmin vastaa toivettasi.

Academic Choice hinnat

Hae vaihto-oppilaaksi!

Select High School -sinä päätät

Jos sinulla on tarkka mielikuva siitä millaisen haluat vaihto-oppilasvuoden haluat Yhdysvalloissa viettää, on Select High School oikea vaihtoehto sinulle. Teemme tiivistä yhteistyötä useiden koulujen kanssa maailmankuuluilla alueilla, esimerkiksi San Fransisco Bay, Boston ja Los Angeles.

Kerro meille toiveesi alueeseen, harrastuksiin ja kouluaineisiin liittyen niin räätälöimme yhdessä vaihtovuodestasi juuri sellaisen kuin itse haluat. Ehkä haluat pelata jääkiekkoa, asua rannan läheisyydessä tai jäädä opiskelemaan USA:han vielä vaihto-oppilasvuotesi jälkeen.

Voit hakea vaihto-oppilaaksi Select High School ohjelman kautta lukukaudeksi tai koko kouluvuodeksi. Select High School -ohjelmassa voit myös suorittaa koko high schoolin Yhdysvalloissa (2-3 vuoden opinnot).

Hae vaihto-oppilaaksi!

Select High School hinnat

Boarding School - opiskele ja asu kampuksella

Amerikkalaiset sisäoppilaitokset, Boarding Schools, ovat tunnettuja korkeatasoisesta opetuksestaan ja on kiinnostava vaihtoehto sinulle, joka vaadit koulultasi paljon. Isäntäperheessä asumisen sijaan opiskelet ja asut kampuksella, jossa jaat huoneesi yhden tai kahden muun koulukaverin kanssa. Boarding schooleissa on niin amerikkalaisia kuin kansainvälisiäkin oppilaita, ja lyhyessä ajassa rakennat laajan kansainvälisen yhteysverkoston.

Pääset valitsemaan koulusi monien joukosta eli miksi et suoraan valitsisi jotain suosituista kohteista kuten New York, Massachusetts, Florida tai Kalifornia?

Urheilua ja muita harrastuksia

Boarding Schoolit tarjoavat paljon erilaisia harrastuksia ja hyvätasoista joukkueurheilua. Ohjelmassamme mukana olevissa kouluissa on mahdollista ottaa tanssikursseja tai -opintoja, lasketella, pelata jalkapalloa (eurooppalainen ja amerikkalainen), tai suuntautua musiikkiin tai taiteisiin.  

Vaihto-oppilavuosi amerikkalaisessa Boarding Schoolissa on täydellinen tapa valmistautua korkeamman tason opintoihin niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Boarding School on hyvä vaihtoehto sinulle, jolla on korkeat akateemiset tavoitteet ja haluta vaihto-oppilasvuotesi aikana parhainta mahdollista opetusta.

Academic Choice Boarding

Academic Choice Boarding antaa sinulle mahdollisuuden päästä kokemaan lukuvuosi Boarding Schoolissa kohtuuhintaan. Kerro meille mitä haluaisit opiskella, harrastaa tai millaisella alueella asua ja haemme sinulle Boarding Schoolin, joka parhaimmin vastaa toivettasi. 

Boarding School hinnat

Hae Boarding Schooliin!

   

<< takaisin USA pääsivulle