Vaihtoon USAan!

Voit lähteä Amerikkaan vaihto-oppilaaksi jos olet 14 -18 -vuotias ja käyt Suomessa kokopäiväisesti koulua.

Exploriuksen vaihto-oppilasohjelmia Yhdysvalloissa ovat Classic High School, Summer High SchoolCombo High School, Academic ExchangeSelect High School ja Boarding School. 

Lue lisää vaihto-oppilasohjelmistamme alla. 

Classic High School - Suursuosikki 

 

Classic High School ohjelma Yhdysvalloissa on suosituin vaihto-oppilasohjelmamme. Classic High School eli ns. perinteinen vaihto-oppilasohjelma on vaihto-oppilasohjelmista vanhin ja kuten ohjelman alkaessa vuosikausia sitten, niin myös tänään Classic High School vaihto-oppilaat sijoitetaan huolella valittuihin ja tarkastettuihin isäntäperheisiin ja koulupaikka haetaan paikallisesta high schoolista.

Amerikan asuinpaikkakuntasi  määräytyy sen mukaan missä sinut valinnut isäntäperhe asuu, joten se voi olla missä vaan suurkaupungista rannikolle tai maaseudulle. Classic High School -ohjelma sopii sinulle, jonka pääasiallinen tavoite vaihto-oppilasvuodelle on kokea amerikkalaista elämää ja koulunkäyntiä, ja olet kiinnostunut amerikkalaisesta kulttuurista yleensä.

Voit lähteä USA:han Classic High School -vaihto-oppilaaksi yhdeksi lukukaudeksi tai koko kouluvuodeksi.

Tilaa vaihto-oppilasesite

Valitse alueesi Yhdysvalloissa

Jos haluat johonkin tiettyyn kaupunkiin, osavaltioon tai alueelle Yhdysvalloissa Classic High School ohjelman kautta, voit lisämaksusta tehdä aluevalinnan.

Tarjoamme paljon eri aluevaihtoehtoja ympäri Yhdysvaltoja. Alla näet suosituimpia kaupunki-, alue- ja osavaltiovalintoja. Koko aluevalintatarjonnan löydät täältä. 

Kaupunkialueet: Seattle, Dallas, Houston, Columbus, Atlanta, St. Louis, Milwaukee, Portland

Osavaltiovalinnan voit tehdä esimerkiksi Kaliforniaan, Havaijille, Coloradoon, Floridaan, Washingtoniin, Michiganiin, Texasiin, Illinoisiin tai Tennesseehen. 

Voit myös valita useamman osavaltion alueen, esimerkiksi Suurten Järvien alue (Michigan, Wisconsin, Indiana, Ohio ja Illinois), Tyynen Valtameren rannikko (Washington, Oregon ja California) tai Vuoristo-osavaltiot (Montana, Wyoming, Colorado, Idaho, Utah ja Alaska)

Kaupunkivalintoja voit tehdä esimerkiksi St.Louisiin, Dallasiin, Houstoniin, Columbukseen ja Atlantaan. 

Aluevalintapaikkoja on rajallinen määrä ja ne jaetaan hyväksymisjärjestyksessä. Jos haluat tehdä aluevalinnan, lähetä vaihto-oppilashakemuksesi hyvissä ajoin ennen joulua!

Classic High School ja aluevalintahinnat.

Katso kaikki aluevalinnat 

Combo High School - näe USA ja enemmän

Exploriuksen kautta saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea high school -elämää Yhdysvalloissa ja Australiassa, Uudessa-Seelannissa tai Kanadassa.

Jos sinua kiinnostavat sekä Yhdysvallat että Australia, mikä ettet lähtisi molempiin? Tai jos haluatkin nähdä Uuden-Seelannin? Combo High Schoolissa sinun ei tarvitse päättää kumpaan maahan lähdet!  Liitä Amerikan seikkailuusi lukukausi Uudessa-Seelannissa ja tiedossa on taatusti ainutlaatuinen ja ikimuistettava vaihto-oppilasvuosi!

Sekä Yhdysvallat että Kanada kiinnostavat ja haluaisit saada tavallisuudesta poikkeavan lukuvuoden Pohjois-Amerikassa? USA + Kanada lukuvuosi on silloin omiaan sinulle! 

Syyslukukausi jenkeissä

Combo High School -vaihto-oppilasvuoden aloitat Soft Landing Campillä New Yorkissa yhdessä muiden Exploriuksen Yhdysvaltoihin matkaavien oppilaiden kanssa. Leirin jälkeen lennät isäntäperheesi luo ja lukukausi amerikkalaisessa high schoolissa alkaa. Syyslukukauden aikana pääset kokemaan lähietäisyydeltä amerikkalaista elämää sekä millaista on elää kuin oikea amerikkalainen nuori. Myös koulusi Homecoming-viikko, Halloween ja Kiitospäivä tulevat sinulle tutuiksi.

... ja sen jälkeen Australiaan tai Uuteen-Seelantiin

Kun talvi saapuu Yhdysvaltoihin, sinun onkin aika lähteä talvea pakoon Australian tai Uuden-Seelannin lämpöön. Australiassa sinua odottaa Soft Landing Camp Sydneyssä tai Aucklandissmikäli määränpääsi onkin Uusi-Seelanti. Leirillä sinut perehdytetään kohdemaasi kulttuuriin sekä elämäntyyliin ennen lähtöäsi uuteen isäntäperheeseesi.

Tässä vaiheessa vaihtovuotta kokemuksia on jo kertynyt niin paljon, että sopeutumisen uuteen isäntäperheeseen ja kouluun pitäisi olla paljon helpompaa kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt on aika elää täysillä, nauttia eksoottisesta luonnosta ja kauniista rannoista sillä kohta tuleekin jo aika sanoa hyvästit ehkä elämäsi mahtavimmalle vuodelle.

... tai Kanadaan!

Pohjois-Amerikan seikkailusi jatkuu kevätlukukaudella Kanadassa, jonne saavut tammikuussa talven keskellä. Voit toivoa paikkaa vaihto-oppilaittemme suosimissa koulupiireissä Port Albernissa Vancouver Islandilla lännessä tai Newfoundlandissä idässä. 

Kanada on huippupaikka sekä käydä koulua että harrastaa. Vieraile maailmankuuluissa kansallispuistoissa, hiihdä viikonloppuisin ja ennen kaikkea, tutustu kanadalaisiin - jotka tunnetaa yhtenä maailman ystävällisimmistä kansoista! 

Hae combovaihtoon!

Academic Exchange – Classic + sport

Kompisar på biltak

Academic Exchange on ohjelma sinulle, joka haluat räätälöidä vaihtokokemustasi. Voit valita urhelulajin, taideaineen, tai jonkin koulukurssin, jonka lisäksi saat valita, haluatko opiskella julkisessa vai yksityisessä koulussa. Jos sinulla ei ole tarkempia toiveita kurssisisällön suhteen, voit valita esimerkiksi lämpimän ilmaston osavaltion. Näin pääset vaikkapa viettämään vaihtoasi auringon alle!

Kyseessä on osastipendiohjelma, eli kun olet lähettänyt hakemuksesi meille, lähdemme hakemaan sinulle stipendipaikkaa amerikkalaiseen High Schooliin.

Hae Academic Choice ohjelmaan


Select High School - sinä päätät

Jos sinulla on tarkka mielikuva siitä millaisen haluat vaihto-oppilasvuoden haluat Yhdysvalloissa viettää, on Select High School oikea vaihtoehto sinulle. Teemme tiivistä yhteistyötä useiden koulujen kanssa maailmankuuluilla alueilla, esimerkiksi San Fransisco Bay, Boston ja Los Angeles.

Kerro meille toiveesi alueeseen, harrastuksiin ja kouluaineisiin liittyen niin räätälöimme yhdessä vaihtovuodestasi juuri sellaisen kuin itse haluat. Ehkä haluat pelata jääkiekkoa, asua rannan läheisyydessä tai jäädä opiskelemaan USA:han vielä vaihto-oppilasvuotesi jälkeen.

Voit hakea vaihto-oppilaaksi Select High School ohjelman kautta lukukaudeksi tai koko kouluvuodeksi. Select High School -ohjelmassa voit myös suorittaa koko high schoolin Yhdysvalloissa (2-3 vuoden opinnot).

Hae vaihto-oppilaaksi!

Select High School hinnat


Boarding School - opiskele ja asu kampuksella

Amerikkalaiset sisäoppilaitokset, Boarding Schools, ovat tunnettuja korkeatasoisesta opetuksestaan ja on kiinnostava vaihtoehto sinulle, joka vaadit koulultasi paljon. Isäntäperheessä asumisen sijaan opiskelet ja asut kampuksella, jossa jaat huoneesi yhden tai kahden muun koulukaverin kanssa. Boarding schooleissa on niin amerikkalaisia kuin kansainvälisiäkin oppilaita, ja lyhyessä ajassa rakennat laajan kansainvälisen yhteysverkoston.

Pääset valitsemaan koulusi monien joukosta eli miksi et suoraan valitsisi jotain suosituista kohteista kuten New York, Massachusetts, Florida tai Kalifornia?

Urheilua ja muita harrastuksia

Boarding Schoolit tarjoavat paljon erilaisia harrastuksia ja hyvätasoista joukkueurheilua. Ohjelmassamme mukana olevissa kouluissa on mahdollista ottaa tanssikursseja tai -opintoja, lasketella, pelata jalkapalloa (eurooppalainen ja amerikkalainen), tai suuntautua musiikkiin tai taiteisiin.  

Vaihto-oppilavuosi amerikkalaisessa Boarding Schoolissa on täydellinen tapa valmistautua korkeamman tason opintoihin niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Boarding School on hyvä vaihtoehto sinulle, jolla on korkeat akateemiset tavoitteet ja haluta vaihto-oppilasvuotesi aikana parhainta mahdollista opetusta.

Boarding School hinnat

Hae Boarding Schooliin!

   

<< takaisin USA pääsivulle