Double Diploma

Hanki USA:n high school -tutkintotodistus

Double Diploma eli kaksoistutkinto on lisäpalvelu vaihto-oppilasvuosillemme USA:ssa. Suorittamalla kaksoistutkinnon valmistut sekä USA:sta että Suomesta lukion päätteeksi. Double Diploma on mahtava lisä oppilaille, jotka haluavat täydentää osaamistaan ja saada edun tulevaan opiskelu- ja työelämäänsä.

Explorius ja arvostettu Washington Academy -sisäoppilaitos mahdollistavat yhdessä tämän ainutlaatuisen lisän vaihto-oppilasvuoteesi. Olemme luoneet vaihto-oppilaille aivan uudenlaisen mahdollisuuden suorittaa yhdysvaltalainen lukiotutkinto Suomesta käsin vain neljän verkkokurssin avulla.

Tarjoamme nyt 3 600€ - 5 100 € stipendiä kaikille Exploriuksen vaihto-oppilaille – alkuperäinen hinta Double Diplomalle on 7 850 € - 9 350 €, eli hinta oppilaille, jotka varaavat lisäpalvelun nyt on 4 250 €. 

Prosessi on helppo:

 • Lähde vaihto-oppilaaksi ja koe lukuvuosi USA:ssa.
 • Opiskele neljä verkkokurssia amerikkalaisen opettajan johdolla ennen tai jälkeen vaihtovuoden valmistuaksesi Washington Academysta.

Ilmoittaudu mukaan

Miksi suorittaa Double Diploma?

Oppilaat, joilla on kaksoistutkinto, saavat edun sekä tuleviin opintoihinsa että työuralleen:

 • Saat sekä todistuksen kurssisuorituksistasi että tutkintotodistuksen arvostetusta yhdysvaltalaisesta koulusta, Washington Academysta. Koulu on perustettu 1792 ja on yksi vanhimmista yhdysvaltalaisista opinahjoista. Washington Academyn todistuksen avulla voit saada lisäpisteitä hakiessasi yhdysvaltalaisiin ja kansainvälisiin huippuyliopistoihin. Saat lisäpisteitä jopa enemmän kuin englannin kielen sertifikaatista.
 • Rikasta CV:täsi kahdella high school -todistuksella, joista on hyötyä tulevalla korkeakoulu- ja työurallasi.
 • Pääset käsiksi laajaan valikoimaan kursseja, joita ei löydy paikallisista kouluista Suomessa.
 • Kun kirjoitat, puhut ja ajattelet englanniksi päivittäin kommunikoidessasi opettajien ja oppilaiden kanssa, kasvatat kielitaitosi uudelle tasolle.
 • Saat alennetun huippuhinnan! Juuri nyt tarjoamme stipendiä kaikille oppilaillemme. Maksat vain 4 250 € suorittaaksesi US Double Diploman.

Ilmoittaudu mukaan

Miten Double Diploma toimii?

Saadaksesi yhdysvaltalaisen lukion päättötodistuksen sinun täytyy suorittaa 22–25 opintopistettä. Double Diploma -kaksoistutkinnon avulla 6 kurssia riittää päättötodistuksen saamiseen: 2 kurssia lukiovuoden aikana Yhdysvalloissa, ja loput 4 kurssia kotoa käsin Washington Academyn online-palvelun kautta.

Vaihtovuoden aikana voit suorittaa kaksi kurssia:

 • 1 englannin kielen kurssi
  • 1 kurssi alla olevista vaihtoehdoista hyväksiluetaan Washington Academyyn
  • English I-IV (also called English 9-12), English Composition, U.S. History, Financial Literacy, Marine Biology, Psychology, Sociology, Business Math, Coastal Ecology, Engineering, Robotics, World History, Holocaust & Genocide Studies, International Business & Economics, Law, Chinese 1-3, Spanish 1-3 

Loput 4 kurssia voit suorittaa verkossa ennen lähtöäsi Yhdysvaltoihin tai sieltä palattuasi: 

Sinun täytyy siis opiskella vain 4 kurssia Suomessa. Näiden kurssien valikoima ja sisältö riippuu siitä, mitkä 2 kurssia valitset itsellesi vaihtovuoden aikana.

Kaksi pakollista kurssia Washington Academyn Double Diplomaan ovat:

 • English III tai IV (tai toiselta nimeltään English 11 tai 12) 
 • U.S. History 

Jos toinen yllä mainituista englannin kielen kursseista tai USA:n historian kurssi on suoritettu vaihdon aikana USA:ssa, niitä ei tarvitse opiskella enää uudelleen.

Jäljelle jäävät opintopisteet, jotka pitää suorittaa Washington Academyn online- palvelun kautta, ovat “vapaavalintaisia” kursseja kuten:

 • Entrepreneurship 
 • Psychology 
 • Sociology 
 • Marine Biology
 • Financial Literacy 
 • English III tai IV (lisänä pakolliselle englannin kielen kurssille) 

Esimerkkejä

 1. Suoritat English III ja Robotics -kurssit vaihtovuoden aikana USA:ssa. Saadaksesi kaksoistutkinnon sinun pitää suorittaa verkkokursseina American History (pakollinen) ja kolme vapaavalintaista kurssia, esimerkiksi: Marine Biology, Sociology ja Entrepreneurship. 
 2. Suoritat vaihdon aikana USA:ssa vaaditut opintopisteet English II ja Spanish 1 -kursseista. Washington Academy -kaksoistutkintoa varten sinun pitää suorittaa vielä English III tai IV (pakollinen) ja American History (pakollinen) sekä kaksi vapaavalintaista kurssia, esimerkiksi Financial Literacy ja Sociology.

Erilaisia Double Diploma suoritustapoja 

Double Diploman suorittaminen kestää maksimissaan kolme vuotta ja sinä aikana oppilas suorittaa tarvittavat kuusi kurssia. Se, miten suunnittelet oman opetussuunnitelmasi, on sinusta itsestä kiinni! 

 • Voit aloittaa opiskelemalla vaihto-oppilasvuoden USA:ssa ja suorittaa sen jälkeen verkossa tehtävät kurssit yhdessä tai kahdessa vuodessa Suomesta käsin,
 • voit aloittaa ensimmäisen vuoden verkkokursseilla, lähteä toiseksi vuodeksi USA:han vaihto-oppilaaksi ja suorittaa loput verkkokurssit kolmantena vuotena vaihdosta palattuasi, tai
 • voit aloittaa suorittamalla verkkokurssit yhdessä tai kahdessa vuodessa, jonka jälkeen lähdet vaihto-oppilaaksi ja suoritat viimeiset kurssit USA:ssa.
 • Sinun on myös mahdollista suorittaa kaksi kursseista online-kesäkursseina.

Online-kesäkurssit

Online-kesäkurssit suoritetaan heinäkuussa. Neljän viikon aikana voit suorittaa yhteensä kaksi online-kurssia. Kaksi kurssia tarkoittaa yhteensä 60 tuntia live-luentoja ja ryhmäkeskusteluja sekä 40 tuntia itsenäistä online-opiskelua. Suoritettuasi kaksi kurssia kesän aikana, sinun tarvitsee suorittaa enää vain kaksi online-kurssia Suomen kouluvuoden aikana.

Ilmoittaudu mukaan

Viikko-ohjelma kahden kurssin suorittamiseen

Viikko alkaa live-luennoilla amerikkalaisen opettajan johdolla ja jatkuu pienryhmäkeskusteluilla (luento ja keskustelut kestävät noin tunnin yhteensä). Yhdellä kurssilla luentoja järjestetään joka toinen viikko.

Tämän lisäksi tarvitset noin 4–5 tuntia aikaa itsenäiseen online-opiskeluun. Sinun ei tarvitse seurata määrättyä aikataulua (mutta suosittelemme, että noudatat luentoaikatauluja ja osallistut live-luennoille, jotta pysyt suunnitellussa opiskelutahdissa mukana). Jos suoritat vain yhden kurssin kerrallaan, sinulta kuluu noin 2–2,5 tuntia viikossa online-opiskeluun.

Opettaja ja tuutorisi seuraavat edistymistäsi säännöllisesti verkkopalvelun kautta. Voit myös itse vapaasti olla yhteydessä amerikkalaisiin opettajiin online-palvelun kautta. Lisäksi tapaat opettajaasi kahden kesken videopuheluiden välityksellä.

Online-palvelun kautta on mahdollista jakaa etenemisesti myös suomalaisten opettajien ja vanhempiesi kanssa.

 Varmista paikkasi 

Jos haluat kuulla lisää Double Diploma -kokonaisuudesta, ilmoittaudu maksuttomaan tapaamiseen, joka ei sido sinua vielä mihinkään: