Muut kustannukset

Vaihto-oppilasohjelmamaksun lisäksi ennen vaihtovuotta, sekä vaihtovuoden aikana on muitakin kustannuksia joihin kannattaa varautua.

Tavanomaisimpia vaihto-oppilasvuoteen liittyviä kustannuksia.:

1. Terveystarkastus
Englanninkieliseen vaihto-oppilashakemukseen sisältyy terveystodistus. Oppilas ja huoltajat vastaavat itse terveystarkastuksen ajan varaamisesta ja tarkastuksen kustannuksista. Terveysasemalle on syytä kertoa aikaa varattaessa, että kyseessä on epätavanomainen, englanninkielinen terveystodistus, johon tulee liittää myös rokotustiedot.

2. Tuberkuloositesti
Yhdysvaltoihin matkustavat oppilaat voivat joutua käymään ns. ”TB Skin test”issä tai hankkia keuhkoröntgenkuvan. Ohjeet tästä tulevat englanninkielisen hakupaketin mukana. Oppilas ja huoltajat vastaavat itse testin ajan varaamisesta ja kustannuksista.

3. Hammastarkastus
Vaihto-oppilasmatkan hakemusta varten ei vaadita todistusta hampaiden terveydestä (hammaskartta). Vakuutusturvan takia on kuitenkin suositeltavaa, että vaihto-oppilaat tarkastuttavat hampaansa ja hoidattavat ne kuntoon ennen lähtöään ulkomaille.

4. Viisumi ja oleskeluoikeus
Euroopan ulkopuolisiin maihin lähtevät vaihto-oppilaat hakevat oleskelunsa ajaksi opiskelijaviisumin. Explorius avustaa asiakirjojen valmistelussa. Viisumi on henkilökohtainen ja oppilaan tulee itse täyttää ja toimittaa hakemukset kohdemaan lähetystölle. Muut kuin Yhdysvaltain viisumin kustannukset vaihto-oppilas ja huoltajat maksavat suoraan lähetystölle.

Vaihto-oppilaan passi tulisi olla voimassa vähintään 6 kk vaihto-oppilasmatkan päättymisen jälkeen.

Australiaan ja Uuteen-Seelantiin matkustavien vaihto-oppilaiden huoltajat voivat joutua uusimaan omat passinsa siten, että passin voimassaolo aika päättyy myöhemmin kuin 6 kk vaihto-oppilasmatkan päättymisen jälkeen. Näiden maiden viisuminhakemukseen vaaditaan myös todistus huoltajien varallisuudesta.

Euroopan maissa oleskelevat vaihto-oppilaat rekisteröivät oleskeluoikeutensa kohdemaassa. Rekisteröityminen voi olla maksullinen, maksu suoritetaan rekisteröitymisen vastaanottavalle viranomaiselle.

5. Taskurahat
Vaihto-oppilas tulee tarvitsemaan taskurahaa 250-300 € /kuukaudessa. Ensimmäistä oleskelukuukautta varten on varattava 400-600 € jotta raha riittäisi bussilippujen, koulukirjojen, yms. asioiden hankkimiseksi.

6. Kouluun liittyvät maksut
Koulut voivat periä materiaali- ja käyttömaksuja. Useimmiten kyseessä on harrastus-, urheilu- ja erikoiskurssien maksut, koululokerikon vuokraus, vuosikirja ja muut tavanomaiset, paikalliseen koulunkäyntiin liittyvät maksut.

Australiassa koulut perivät oppilailta hallinnollisen maksun, ”levy fee”, joka maksetaan aina suoraan koululle.

Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja joissakin kouluissa Iso-Britanniassa käytetään koulupukuja. Koulu antaa ohjeet koulupuvun ostamista varten. Koulupukuja on yleensä kaksi, kylmälle ja lämpimälle kaudelle.

Lähes kaikissa kohdemaissamme kouluilla on pukeutumissäännöt, joita kaikkien oppilaiden on noudatettava.

Kouluateriat ovat maksullisia kaikissa kohdemaissamme.
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."