Näin kaikki toimii


Vaihe 1: Kuka voi hakea?

Vaihe 2: Valitse kohdemaasi
Vaihe 3: Ilmoittaudu
Vaihe 4: Tapaaminen ja haastattelu 
Vaihe 5: Tapaamisen jälkeen
Vaihe 6: Tervetuloa vaihto-oppilasohjelmaan!
Vaihe 7: Henkilökohtainen yhteyshenkilösi
Vaihe 8: Hakemus kohdemaahan
Vaihe 9: Get Ready 1 ja 2 kokoukset
Vaihe 10: Perhe ja koulu
Vaihe 11: Viisumihakemus
Vaihe 12: Get Ready 3
Vaihe 13: Vaihto-oppilasseikkailu alkakoon!
Vaihe 14: Soft Landing Camp
Vaihe 15: Tuki vuoden aikana
Vaihe 16: Vaihto-oppilasvuotesi jälkeen

Alla näet tietoa vaihe vaiheelta siitä, miten kaikki toimii, kun lähdet vaihto-oppilaaksi kanssamme - aivan prosessin alusta vaihto-oppilasseikkailusi päätökseen asti.

Tiedon määrä saattaa vaikuttaa suurelta, mutta voimme luvata, että vaihto-oppilaaksi ryhtyminen kanssamme on helppoa.
Me ohjeistamme ja tuemme sinua jokaisen vaiheen läpi ja teemme aina kaikkemme tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen palvelun.


Vaihe 1: Kuka voi hakea?

Jotta voit hakea Exploriuksen vaihto-oppilaaksi, sinun täytyy täyttää seuraavat ehdot:

• olet 14-18 vuotias*
• et ole vielä valmistunut lukiosta
• olet täysipäiväinen opiskelija vaihto-oppilasmatkaa edeltävänä lukuvuonna
• olet läpäissyt kaikki opiskelemasi kouluaineet
• olet perusterve
• sinulla on perustaso englannin kielessä
• olet luonteeltasi kypsä, joustava ja motivoitunut (Haluamme varmistaa, että olet valmis vaihto-oppilasvuoteesi!).

Jos olet epävarma ikävaatimuksesta tai jostakin muusta ehdostamme, ota meihin yhteyttä ja me autamme sinut eteenpäin.

*Ikärajat vaihtelevat kohdemaasta riippuen. Tarkempaa tietoa löydät ”Pikafaktat”-osiosta jokaisen kohdemaan esittelysivun lopusta.


Vaihe 2: Valitse kohdemaasi

Missä maassa haluaisit opiskella?
Lue lisää tarjoamistamme kohdemaista saadaksesi selville missä maassa tai maissa sinä haluaisit vaihto-oppilasvuotesi viettää. Katso myös vaihto-oppilasohjelmamme ja selvitä, mikä niistä vastaisi toiveitasi parhaiten.

Ehkä olet kiinnostunut opiskelemaan high schoolissa suosituimmassa kohteessamme Yhdysvalloissa, palmupuiden varjossa rannalla Espanjassa tai Réunionissa tai ehkäpä Iso-Britanniassa tai Kanadassa

Me varmasti tarjoamme vaihto-oppilasohjelman kohdemaassa, joka sopii sinulle täydellisesti.


Vaihe 3: Ilmoittaudu!

Jos koet että vaihto-oppilasvuosi tai -lukukausi voisi olla sinua varten, nyt on aika lähettää ilmoittautuminen! Saatuamme ilmoittautumisesi  otamme sinuun pian yhteyttä tapaamisen järjestämiseksi .

Tapaaminen voidaan järjestää joko toimistollamme Helsingissä, lähikaupungissasi tai verkossa - mikä vain sopii sinulle.

Ilmoittaudu tästä


Vaihe 4: Tapaaminen ja haastattelu

Haluamme tavata sinut ja ainakin yhden huoltajistasi tapaamisessa, joka on sinulle täysin ilmainen. Tapaaminen ei sido sinua mihinkään.

Sinulla on varmasti paljon kysymyksiä siitä, millaista on olla vaihto-oppilas ja kuinka valmistautua vaihto-oppilasjaksoa varten parhaalla mahdollisella tavalla. Vanhempasi haluavat myös varmasti tietää lisää siitä, mitä vaihto-oppilasohjelmiimme kuuluu ja meistä organisaationa ennen kuin he tekevät päätöksensä.

Me Exploriuksella pidämme tärkeänä, että koko perhe voi keskustella vaihtoosi liittyvistä asioista kanssamme ja odotamme innolla, että saamme kuulla lisää myös sinusta. Tapaamisen aikana teemme sinulle myös vaihto-oppilashaastattelun, jota tarvitaan siinä vaiheessa kun täytät hakemusta kohdemaatasi varten. Haastattelun aikana haluamme varmistua siitä, että sinulla on oikeanlainen asenne vaihto-oppilasvuottasi tai -lukukauttasi varten.

Haastatteluosio pidetään ilman vanhempiasi, jotta voisimme tutustua sinuun paremmin myös ilman vanhempiesi läsnäoloa.

Tapaaminen haastatteluineen kestää yleensä noin yhden tunnin. Pyydämme sinua ystävällisesti tuomaan mukanasi viimeisimmän koulutodistuksesi.


Vaihe 5: Tapaamisen jälkeen

Tapaamisen jälkeen käymme läpi sinusta saamamme tiedot ja melko pian saat tiedon voimmeko tarjota sinulle vaihto-oppilaspaikkaa.
Yleisten kriteerien, kuten ikä ja terveys, täyttämisen lisäksi kiinnitämme myös paljon huomiota motivaatioosi ja odotuksiisi matkaan liittyen.


Vaihe 6: Tervetuloa vaihto-oppilasohjelmaan!

Hyviä uutisia - sinulla on vaihto-oppilaspaikka valitsemassasi kohdemaassa!

Lähetämme sinulle sähköpostilla vaihto-oppilasohjelman ehdoista ja edellytyksistä sekä ohjelman säännöistä. Nämä sinun täytyy hyväksyä*, jotta voit vahvistaa paikkasi vaihto-oppilasohjelmassamme ja edetä kohti suurta seikkailuasi.

Onneksi olkoon!

*Jos et ole valmis hyväksymään vaihto-oppilasohjelmamme sääntöjä, paikkasi luovutetaan toiselle hakijalle.


Vaihe 7: Henkilökohtainen yhteyshenkilösi

Paikkasi hyväksymisen jälkeen saat oman yhteyshenkilön Exploriukselta. Hän on sinun ja vanhempiesi apuna ja tukena koko hakuprosessisi sekä vaihto-oppilasvuotesi ajan.

Tarjoamme sinulle henkilökohtaisen yhteyshenkilön, jotta voisimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen palvelun. Haluamme, että voit kokea olevasi turvallisissa käsissä ja että soittaessasi meille vastaaja tietää aina kuka sinä olet ja tuntee tilanteesi. Yhteyshenkilö vastaa sinua askarruttaviin kysymyksiin, ja voit olla aina yhteydessä häneen.


Vaihe 8: Hakemus kohdemaahan

Nyt on aika alkaa kirjoittamaan hakemustasi, joka lähetetään kohdemaasi organisaatiolle ja sen henkilökunnalle. Hakemuksesi perusteella sinulle aloitetaan etsimään sopivaa isäntäperhettä.

Tässä hakemuksessa pääset kertomaan lisää itsestäsi, kiinnostuksen kohteistasi ja mitä odotat vaihto-oppilasmatkaltasi valitsemassasi kohdemaassa. Muistathan, että isäntäperheesi valitsee itse oppilaansa, joten annathan itsestäsi rehellisen kuvauksen sekä hyvän ensivaikutelman.

Me tuemme sinua tarjoamalla ohjeita hakemuksesi täyttämiseen ja lähettämiseen. Yhteyshenkilösi opastaa sinua joka vaiheessa antaen sinulle myös hyödyllisiä neuvoja.


Vaihe 9: Get Ready 1 ja 2 -kokoukset

Vaihto-oppilas opiskelemassa espanjalaisessa koulussa kaverin kanssa

Jotta voisit valmistautua matkaasi parhaalla mahdollisella tavalla sekä tavata muita tulevia vaihto-oppilaita, me järjestämme kaksi vapaavalintaista Get Ready -tapaamista (Get Ready 1 ja 2) sekä yhden pakollisen valmennuskokouksen (Get Ready 3) ennen lähtöäsi.

Get Ready -tapaamisissa puhumme elämästä ja arjesta uudessa isäntäperheessä ja lukiossa, kuin myös kulttuurieroista ja sosiaalisen media käytöstä muiden asioiden lisäksi.

Tapaat henkilökuntaamme sekä nuoria, jotka ovat jo olleet vaihto-oppilaina ulkomailla. He kertovat omista kokemuksistaan, antavat sinulle hyödyllisiä neuvoja ja myös vastaavat kysymyksiisi.


Vaihe 10: Perhe ja koulu 

Kun hakemuksesi on käyty läpi ja hyväksytty kohdemaan henkilökunnan toimesta, voivat he alkaa etsiä sinulle sopivaa perhettä sekä lukiota. Näin tehdään, jos et ole itse valinnut kouluasi.

Yhteyshenkilösi soittaa sinulle heti kun olemme löytäneet sinulle sopivan isäntäperheen.
Huomioithan, että lähdön sijoittuessa syksyyn, useimmat vaihto-oppilaat saavat isäntäperhetietonsa toukokuun ja elokuun välisenä aikana.

Tietoa isäntäperheistämme


Vaihe 11: Viisumihakemus

Joissakin kohdemaissa, kuten Yhdysvalloissa ja Australiassa, sinun täytyy hakea viisumia, jotta voisit opiskella täällä. Joskus voit tehdä tämän internetissä, mutta joidenkin kohdemaiden kohdalla, kuten esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Japanin, sinun täytyy myös vierailla maan suurlähetystössä.

Me autamme sinua viisumihakemuksesi kaikissa vaiheissa ja varmistamme asioiden mutkattoman sujumisen.

Vaihe 12: Get Ready 3 -lähtövalmennus 

Get Ready 3 -lähtövalmennuksen aikana puhumme muun muassa ohjelman säännöistä, koti-ikävästä, elämästä uudessa isäntäperheessä ja koulunkäynnistä.

Huomioithan, että Get Ready 3 on pakollinen kaikille vaihto-oppilaille ja ainakin yhden huoltajasi pitää myös osallistua siihen. 


Vaihe 13: Vaihto-oppilasseikkailu alkakoon!

Täsä vaiheessa hakemuksesi ja mahdollinen viisumihakemuksesi on lähetetty ja hyväksytty, sinä ja vanhempasi olette osallistuneet vaaditulle lähtövalmennusleirille  ja olet vastaanottanut sijoituksesi ihanaan isäntäperheeseen ja kouluun kohdemaastasi.

On aika pakata laukkusi ja aloittaa viimein vaihto-oppilasseikkailusi!

Mutta ensin - Soft Landing Camp!


Vaihe 14: Soft Landing Camp

Haluamme, että vaihto-oppilaamme voivat aloittaa seikkailunsa parhaalla mahdollisella tavalla ja siksi oppilaiden arvostama Soft Landing Camp sisältyy ohjelman hintaan. Tällä leirillä saat ensikosketuksen uuteen kotimaahasi. Leirin aikana järjestämme työpajoja, seminaareja sekä nähtävyyksien katselua, jotta voit valmistautua tulevaan vuoteen parhaalla mahdollisella tavalla. 

Soft Landing Camp tulee olemaan yksi matkasi kohokohdista ja myös täydellinen aloitus vaihto-oppilasmatkallesi. Saat tavata asiantuntevan ja kokeneen henkilökuntamme joka varmistaa, että saat kaikista parhaimman pehmeän laskun vaihto-oppilasmatkallesi.

Soft Landing Campin aikana saat myös tavata muita suomalaisia sekä kansainvälisiä vaihto-oppilaita. Myös he odottavat innolla samaa seikkailua kuin sinäkin ja ymmärtävät hyvin, kuinka jännittynyt mutta myös innoissasi olet tulevasta vuodesta.

Kun päivät Soft Landing Campillä ovat ohi, on aika matkustaa isäntäperheesi luo ja aloittaa seikkailu myös uudessa koulussasi!

Campejä New Yorkissa, Lontoossa, Sydneyssä ...

tre killiga utbytesstudenter i sydney

Mille Soft Landing Campille tulet osallistumaan?

Lue lisää jokaisesta Soft Landing Campistä kohdemaan sivuilta.

Pohjois-Amerikka

Yhdysvallat – New York
Kanada – New York / Vancouver

Oseania

Australia – Sydney
Uusi Seelanti – Auckland

Eurooppa

Iso-Britannia – Lontoo
Irlanti – Dublin
Saksa – Mannheim
Italia – Milano
Espanja – Barcelona tai Madrid
Ranska – Pariisi
Réunion – St. Denis
Ruotsi – Kööpenhamina
Norja – Kööpenhamina   

Etelä-Amerikka

Argentiina – Córdoba

Aasia

Japani – Tokio


Vaihe 15: Tuki vuoden aikana

Vaihto-oppilas college jalkapalopelissä USAssa

Meillä Exploriuksella olet aina turvallisissa käsissä. Yhteyshenkilösi on tukenasi koko vuoden ajan. Kun saavut määränpäähäsi, saat myös paikallisen yhteyshenkilön, joka asuu lähialueellasi.

Paikallinen yhteyshenkilösi on aina vain puhelinsoiton päässä ja voi auttaa sinua paikallisissa ongelmissa tai kysymyksissä joita sinulle voi tulla matkasi aikana. Hän auttavat sinua tutustumaan kouluusi ja uuteen yhteisöösi sekä suosittelee ja järjestää tapahtumia sinulle ja myös muille alueen vaihto-oppilaille.

Paikallinen yhteyshenkilösi on sinuun yhteydessä vähintään kerran kuussa. Hän kyselee kuulumisiasi ja varmistaa että sinulla on kaikki hyvin.

Paikallinen yhteyshenkilösi, Exploriuksen henkilökunta Suomessa sekä kohdemaasi organisaation edustaja ovat tavoitettavissasi kellon ympäri joka päivä.


Vaihe 16: Vaihto-oppilasvuotesi jälkeen

Kaikki hyvät asiat tulevat ajallaan päätökseen, ja niin tulee käymään myös vaihto-oppilasvuodellesi. Et voi edes kuvitella miten nopeasti nämä kuukaudet kiitävät ohitsesi, ja ennen kuin huomaatkaan, olet takaisin perheesi parissa Suomessa.

Vaihto-oppilasseikkailusi ei tarvitse kuitenkaan päättyä tähän. Haluaisimme totta kai pysyä yhteyksissä myös vaihto-oppilasmatkasi jälkeen!

Explorius Ambassador - Toimi oppilasedustajana

Explorius Oppilasedustajat

Exploriuksen oppilasedustajana, eli olemalla Explorius Ambassador, voit saada työkokemusta ja samalla kannustaa muita nuoria kokemaan yhtä mahtavan seikkailun kuin mitä sinä itse koit.

Tämä tehtävä sopii sinulle, jos olet ulospäinsuuntautunut, ahkera ja tapaat mielelläsi muita nuoria jotka ovat yhtä kiinnostuneita opiskelusta ulkomailla kuin sinä itsekin.

Junior Ambassador

Voit ryhtyä Junior Ambassadoriksi heti kun olet saapunut takaisin Suomeen vaihto-oppilasmatkasi jälkeen.
Junior Ambassador -tehtävissä pääset edustamaan meitä messuille, viemään mainosjulisteita ja tekemään vierailuja lähialuidesi kouluihin, osallistumaan Exploriuksen infotilaisuuksiin ja Get Ready -tapaamisiin, joissa pääset vastaamaan oppilaiden ja heidän vanhempiensa kysymyksiin ja myös jakamaan omia kokemuksiasi.

Työtehtäviin saat paljon tukea henkilökunnaltamme ja Senior Ambassadorin tehtävissä työskenteleviltä. Saat myös tilaisuuksia ottaa enemmän vastuuta työstäsi ja keksiä uusia ideoita.

Senior Ambassador

Kun olet valmistunut lukiosta, voit ryhtyä Senior Ambassadoriksi. Tässä roolissa saat ottaa enemmän vastuuta kuin Junior Ambassador. Pääset järjestämään haastatteluja oppilaille ja heidän vanhemmilleen, järjestää ja johtaa infotilaisuuksia ja ottaa keskeisen roolin messuilla ja erilaisissa tapahtumissa joita järjestämme.

Kuulostaako kiinnostavalta? Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa ja ilmoittaaksesi kiinnostuksesi.

Liity Explorius Alumniin

LinkedInissä on Pohjoismainen ryhmä; Explorius International Network & Alumni. Liity alumniimme pysyäksesi yhteydessä muiden Exploriuksen vaihto-oppilaiden kanssa. Lue heidän kokemuksistaan vaihto-oppilaina ja jaa myös omasi. Liittyminen on mahtava tapa laajentaa sosiaalista verkostoasi, mikä on hyvin hyödyllistä tulevan urapolkusi kannalta. Sinä ja vanhempasi voitte liittyä ryhmään jo heti tänään!


Kysymyksiä?

Jos sinulla on vielä kysyttävää liittyen mihin vain hakuprosessin vaiheeseen, voit ottaa meihin yhteyttä ja me olemme takaisin yhteydessä sinuun niin pian kuin mahdollista.

Odotamme innolla, että voimme olla osa elämäsi suurinta seikkailua!

Tilaa ilmainen esite lukiovaihdoista