Näin kaikki toimii

Ilmainen haastattelu

Haastattelu on osa vaihto-oppilashakemusta. Voit ilmoittautua vaihto-oppilashaastatteluun täyttämällä ilmoittautumislomakkeen netissä tai soittamalla toimistollemme puh.010 321 1930. Olemme sinuun pian yhteydessä sopiaksemme haastatteluajan kaupungissa lähellä sinua. Haastattelu on henkilökohtainen eikä sido sinua vielä mihinkään. Noin tunnin keskustelun aikana sinä ja vanhempasi voitte esittää meille mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Hyväksyminen

Muutaman päivän sisällä haastattelusta saat sähköpostia Exploriukselta. Jotta sinut voidaan hyväksyä Explorius vaihto-oppilaaksi, pitää meidän tietää kouluarvosanasi, motivaatiosi ja terveytesi.

Hakupaketti

Kun olet vahvistanut vaihto-oppilaspaikkasi, pääset täyttämään englanninkielistä hakupakettia sähköisessä järjestelmässämme. Hakupaketin sisältämät tiedot ovat todella tärkeitä, sillä tämän avulla sinulle etsitään sopiva isäntäperhe. 


Yhteyshenkilö

Sinulla on oma yhteyshenkilö Exploriuksen Helsingin toimistolla, Yhteyshenkilösi on sekä sinun että vanhempiesi tukena ennen vuotta ja sen aikana.


Valmennussarja

Exploriuksen valmennussarjaan sisältyy:

1. Get Ready 1 -kokoukset marraskuussa

2. Get Ready 2 -kokoukset helmikuussa

3. Lähtövalmennusleirit Riihimäellä kesä- ja heinäkuussa. (Tammi-helmikuussa vaihto-oppilaiksi lähteville järjestetään lähtövalmennuspäivä Espoossa  marraskuussa.)

4. Soft Landing Camp kaikissa Classic High School -kohdemaissa. Soft Landing Camp -leiri on pehmeä lasku kohdemaan tapoihin ja kieleen ja lisäksi pääset tutustumaan nähtävyyksiin uusien ystävien kanssa. Leiriltä matkustat suoraan isäntäperheesi luo. Seikkailu voi alkaa!

Select High School -ohjelmissa Soft Landing Camp järjestetään Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. Australiaan, Kanadaan ja Uuteen-Seelantiin matkustavat Select -oppilaat osallistuvat koulun järjestämään, päivän mittaiseen maahantulovalmennukseen. 

Valmennussarjan Get Ready -kokoukset eivät ole pakollisia mutta suositeltavia. 

Perhetiedot

Suurin osa vaihto-oppilaista saa isäntäperhetietonsa n. 2 kuukautta ennen lähtöä, monet jo paljon aikaisemmin. On hyvä olla heti yhteydessä perheeseen, sillä he odottavat malttamattomina yhteydenottoasi.


Lähtö Suomesta

Classic High School -oppilaat lähtevät matkaan noin viikko ennen koulun alkua. Paluu on viikon sisällä koulun päättymisestä.

Select High School -oppilaat lähtevät Suomesta yleensä koulun alkua edeltävänä viikonloppuna ja palaavat Suomeen koulun päättymisen jälkeisenä viikonloppuna.