Kuka voi hakea Exploriuksen vaihto-oppilaaksiVoit hakea vaihto-oppilaaksi jos opiskelet täysipäiväisesti etkä ole vielä valmistunut toisen asteen koulusta eli suorittanut YO-tutkintoa tai saanut ammattikoulun päättötodistusta.

Lisäksi sinulla tulee olla kaikista opiskelemistasi aineista hyväksytyt suoritukset ja hyvä englanninkielen taito. Voit hakea useimpiin kohdemaihimme jos kohdemaahan saapumisesi päivänä olet vähintään 15 vuotta mutta korkeintaan 18,5 vuotta. Ikärajat ja kielivaatimukset vaihtelevat kohdemaittain, tietoja näistä löydät kohdemaiden omilta sivuilta.

Lukiosta vaihto-oppilaaksi lähtevät voivat saada kurssihyvityksiä vaihtovuoden aikana ulkomailla suorittamistaan kursseista. Kysy opinto-ohjaajaltasi mitä kursseja on mahdollista saada hyväksiluettua.

Ammattikoulusta vaihto-oppilaaksi lähteneille voidaan opintoihin hyväksi lukea kokonainen ulkomailla vietetty kouluvuosi. Voit myös lähteä vaihto-oppilaaksi yhdeksännen luokan jälkeen ja vaihto-oppilasvuotesi voidaan edelleen hyväksi lukea osaksi suomalaisen ammattikoulun oppimäärää vaikka aloittaisit ammattiopintosi Suomessa vasta vaihto-oppilasvuoden jälkeen.

Ota yhteyttä toimistoomme, kerromme mielellämme lisää!
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."