Vaihto-oppilasohjelman valinta

Vaihto-oppilaaksi pääsee melko varmasti jos sinulla on vähintään 7.0 keskiarvo, käyt vielä koulua Suomessa (peruskoulu, lukio tai amis) ja uskallat hoitaa asioitasi englanniksi. 

Kun mietit mihin kohdemaahan haluat lähteä, mieti myös mitä vaihto-oppilaana ollessasi haluat tehdä. Ohjelmavaihtoehtoja on monia perinteisestä kulttuurivaihto-ohjelmasta oman koulun valitsemiseen saakka. Vaihto-oppilaaksi voit lähteä vaikka vain kesäksi, kolmeksi kuukaudeksi, lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. 

Exploriuksen vaihto-oppilasohjelmat ovat – Classic High School, Combo High School, Summer High School, Select High School ja Boarding School.

Löydä itsellesi parhaiten sopiva ohjelma ja ilmoittaudu vaihto-oppilaaksi jo tänään!


Classic High School

Classic High School on Exploriuksen suosituin vaihto-oppilasohjelma. Classic High School vaihto-oppilaana pääset kokemaan vaihdon perinteiseen tapaan. Ohjelmassa sinut sijoitetaan huolella valittuun isäntäperheeseen ja paikalliseen lukioon kohdemaassasi. Sijoituksesi riippuu siitä missä sinut valinnut isäntäperhe asuu, joten se voi olla missä vaan suurkaupungista, rantaan ja maaseutuun. Tämä ohjelma sopii sinulle, joka olet avomielinen ja innokas kokeilemaan uusia asioita.

Classic High School –vaihto-oppilaaksi voit lähteä kaikkiin kohdemaihimme paitsi Kanadaan.

Kun haet Classic High Scool –ohjelmaan USA:ssa, AustraliassaIrlanissa tai Espanjassa, voit lisämaksusta tehdä aluevalinnan. Tämä sopii sinulle, joka haluat valita osavaltion tai alueen missä vietät vaihtovuotesi valitsemassasi kohdemaassa.


Combo High School

Combo High School-ohjelmissa saat ainutlaatuisen tilaisuuden viettää vaihto-oppilasvuotesi kahdessa eri maassa.

Kuvittele aloittavasi vaihtovuotesi Yhdysvalloissa ja sen jälkeen lähteväsi talvea pakoon Australian lämpöön tai oppivasi kahta eri kieltä Euroopassa. Voit odottaa saavasi paljon vaikutteita kahdesta eri kulttuurista, uusia ystäviä ja kaksi uutta kotia. Kaiken lisäksi pääset myös verkostoitumaan kahdessa eri maassa!

Valitse seuraavista Combo High School -lukuvuosista: 

1. USA + Australia, Uusi-Seelanti tai Kanada

2. Uusi-Seelanti + Australia  

3. Kaksi Euroopan maata.

Eurooppa -lukuvuotesi kokoat seuraavista maista Espanja, Ranska, Italia, Saksa, Iso-Britannia ja Irlanti

Lyhyt Combo High School -ohjelma

Lukukauden mittaisessa Australia & Uusi-Seelanti Combo High School-ohjelmassa vietät ensin kymmenen viikkoa Australiassa ja sen jälkeen kymmenen viikkoa Uudessa-Seelanissa.

 

Ilmoittaudu tästä

Summer High School - kesävaihto 2-8 viikkoa

Jos kouluelämä ulkomailla kiinnostaa sinua mutta et ole aivan varma haluatko olla poissa Suomesta kokonaisen lukuvuoden on Summer High School täydellinen valinta sinulle. Tässä vaihto-oppilasohjelmassa käyt high schoolia ulkomailla Suomen kesäloman aikana.

Summer High Schoolin aikana saat muutamassa viikossa tuntumaa siitä kuinka hieno kokemus vaihto-oppilasvuosi ulkomailla voi olla. Pääset tutustumaan toiseen maahan, opiskelet mielenkiintoisilla kursseilla ja tapaamaan nuoria eri puolilta maailmaa!

Kesävaihtoon voit lähteä kahdeksi viikoksi Yhdysvaltoihin tai viettää 4-8 viikkoa Australiassa.  

 

Ilmoittaudu tästä

 

Select High School

Select High Scool –ohjelma on sinulle, jolla on tarkka kuva siitä millaisen vaihtovuoden haluat. Ehkäpä haluat opiskella lähellä rantaa, päästä laskettelaam viikonloppuisin tai haluat valinta opintojesi suunnan? Tai sitten haluat jatkaa harrastustasi vaihdon aikana tai opiskella tiettyjä aineita? Jos osui oikeaan, niin tämä ohjelma on sinulle!

Select High School –ohjelmassa pääset valitsemaan kattavasta valikoimasta julkisia ja yksityiskouluja maailman tunnetuimmissa kaupungeissa. Haluaisitko käydä koulua Los Angelesissa, Lontoossa vai jopa Aucklandissa? Vaihtovuonnasi asut tarkoin valitussa isäntäperheessä lähellä valitsemaasi koulua.

Kerro meille toiveesi sijainnin, harrastusten ja kouluaineiden suhteen, niin räätälöimme sinulle unelmiesi vaihtovuoden.

Tarjoamme Select High School -ohjelmaa USA:ssa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelanissa, Iso-Britanniassa, Irlanissa, Ranskassa ja Espanjassa.

 

Boarding School

Boarding School -ohjelmassa lähdet vaihto-oppilaaksi sisäoppilaitokseen. Niin tympealtä, kun sana suomeksi kuulostaakin, niin ovat sisäoppilaitokset siitä huolimatta useimmiten maidensa arvostetuimpia kouluja. Vaihto-oppilaana asut ja opiskelet yhdessä koulutovereittesi kanssa koulusi kampuksella. Sisäoppilaitokset tunnetusti tarjoavat paljon korkealaatuista opetuksesta, sekä paljon urheilu- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia. Tämä on oikea valinta sinulle, joka olet hyvä koulussa ja haluat valmistautua tulevaisuuteesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Asut kampuksella, usein jakaen huoneesi yhden tai kahden muun opiskelijan kanssa. Koulu maksut, majoitus ja ruoat kuuluvat kaikki hintaan. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan paikallisiin sekä kansainvälisiin oppilaisiin. Asuessasi yhdessä muiden oppilaiden kanssa, opit tuntemaan uusia ihmisiä ja saat varmasti nopeasti kavereita.  

Ohjelmassa pääset valitsemaan useista vaihtoehdoista koulun, joka sopii sinulle parhaiten sijainnin, kouluaineiden, urheilun ja vapaa-ajanvietteiden suhteen ja ehkäpä myös ilmaston. Tarjoamme Boarding School –ohjelmaa USA:ssa, Uudessa-Seelanissa. Iso-Britaniassa, Irlanissa, ja Ranskassa.