Vaihto-oppilasohjelman valinta

Vaihto-oppilaaksi pääsee melko varmasti jos sinulla on vähintään 7.0 keskiarvo, käyt vielä koulua Suomessa (peruskoulu, lukio tai amis) ja uskallat hoitaa asioitasi englanniksi. 

Kun mietit mihin kohdemaahan haluat lähteä, mieti myös mitä vaihto-oppilaana ollessasi haluat tehdä. Ohjelmavaihtoehtoja on monia perinteisestä kulttuurivaihto-ohjelmasta oman koulun valitsemiseen saakka. 

Exploriuksen vaihto-oppilasohjelmat ovat – Classic High School, Academic Choice, Select High School ja Boarding School. Löydä itsellesi parhaiten sopiva ohjelma ja hae vaihto-oppilaaksi jo tänään!

Classic High School

Classic High School on suosituin vaihto-oppilasohjelmamme. Classic High School vaihto-oppilaana pääset kokemaan vaihdon perinteiseen tapaan. Ohjelmassa sinut sijoitetaan huolella valittuun isäntäperheeseen ja paikalliseen lukioon kohdemaassasi. Sijoituksesi riippuu siitä missä sinut valinnut isäntäperhe asuu, joten se voi olla missä vaan suurkaupungista, rantaan ja maaseutuun. Tämä ohjelma on suunnattu sinulle, joka olet avomielinen ja innokas kokeilemaan uusia asioita.

Tarjoamme Classic High School –ohjelmaa kaikissa kohdemaissamme paitsi Etelä-Afrikassa.

Kun haet Classic High Scool –ohjelmaan USA:ssa, Australiassa, Iso-Britanniassa, Irlanissa tai Espanjassa, voit lisämaksusta tehdä aluevalinnan. Tämä sopii sinulle, joka haluat valita osavaltion tai alueen missä vietät vaihtovuotesi valitsemassasi kohdemaassa. Ota meihin yhteyttä kuullaksesi lisää aluevalinnasta.
Combo-ohjelmat

Combo-ohjelmamme ovat osa Classic High School –ohjelmaamme. Combo-ohjelmissa saat ainutlaatuisen tilaisuuden viettää vaihtovuotesi kahdessa eri maassa!

Valitse haluatko viettää vuotesi USA:ssa ja Australiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa vai kahdessa eri Euroopan maassa. Euroopan maista voit yhdistellä Espanjan, Ranskan, Italian, Saksan ja Skandinavian maiden välillä.

Australian & Uusi-Seelanti Combo-ohjelmassa voit myös lähteä lukukaudeksi, jolloin vietät ensin kymmenen viikkoa Austraaliassa sitten kymmenen viikkoa Uudessa-Seelanissa.

Kuvittele aloittavasi vaihtovuotesi Yhdysvalloissa ja sen jälkeen lähteväsi talvea pakoon Australian lämpöön tai oppivasi kahta erikieltä Euroopassa. Voit odottaa saavasi paljon vaikutteita kahdesta eri kulttuurista, uusia ystäviä ja kaksi uutta kotia. Kaiken lisäksi pääset myös verkostoitumaan kahdessa eri maassa!
Academic Choice

Academic Choice -ohlema tarjoaa sinulle enemmän valinnanvapautta hyvällä hinta-laatusuhteella. Tässä ohjelmassa voit päättää mitä lajia haluat vaihtosi aikana harrastaa, kouluaineen/kielen jota haluat opiskella tai mahdollisesti ilmaston, jossa haluat asua. Valintojesi perusteella tarjoamme sinulle kouluja, jotka parhaiten vastaavat toiveitasi.

Academic Choice -ohjelmaa tarjoamme USA:ssa, Iso-Britanniassa, Irlanissa ja Etelä-Afrikassa.

 

Select High School

Select High Scool –ohjelma on sinulle, jolla on tarkka kuva siitä millaisen vaihtovuoden haluat. Ehkäpä haluat opiskella lähellä rantaa, päästä laskettelaam viikonloppuisin tai haluat valinta opintojesi suunnan? Tai sitten haluat jatkaa harrastustasi vaihdon aikana tai opiskella tiettyjä aineita? Jos osui oikeaan, niin tämä ohjelma on sinulle!

Select High School –ohjelmassa pääset valitsemaan kattavasta valikoimasta julkisia ja yksityiskouluja maailman tunnetuimmissa kaupungeissa. Haluaisitko käydä koulua Los Angelesissa, Lontoossa vai jopa Aucklandissa? Vaihtovuonnasi asut tarkoin valitussa isäntäperheessä lähellä valitsemaasi koulua.

Kerro meille toiveesi sijainnin, harrastusten ja kouluaineiden suhteen, niin räätälöimme sinulle unelmiesi vaihtovuoden.

Tarjoamme Select High School -ohjelmaa USA:ssa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelanissa, Iso-Britanniassa, Irlanissa, Ranskassa ja Espanjassa.

 

Boarding School

Boarding School -ohjelmassa lähdet vaihto-oppilaaksi sisäoppilaitokseen. Niin tympealtä, kun sana suomeksi kuulostaakin, niin ovat sisäoppilaitokset siitä huolimatta useimmiten maidensa arvostetuimpia kouluja. Vaihto-oppilaana asut ja opiskelet yhdessä koulutovereittesi kanssa koulusi kampuksella. Sisäoppilaitokset tunnetusti tarjoavat paljon korkealaatuista opetuksesta, sekä paljon urheilu- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia. Tämä on oikea valinta sinulle, joka olet hyvä koulussa ja haluat valmistautua tulevaisuuteesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Asut kampuksella, usein jakaen huoneesi yhden tai kahden muun opiskelijan kanssa. Koulu maksut, majoitus ja ruoat kuuluvat kaikki hintaan. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan paikallisiin sekä kansainvälisiin oppilaisiin. Asuessasi yhdessä muiden oppilaiden kanssa, opit tuntemaan uusia ihmisiä ja saat varmasti nopeasti kavereita.  

Ohjelmassa pääset valitsemaan useista vaihtoehdoista koulun, joka sopii sinulle parhaiten sijainnin, kouluaineiden, urheilun ja vapaa-ajanvietteiden suhteen ja ehkäpä myös ilmaston. Tarjoamme Boarding School –ohjelmaa USA:ssa, Uudessa-Seelanissa. Iso-Britaniassa, Irlanissa, Ranskassa ja Espanjassa.


Academic Choice Boarding

Academic Choice Boarding –ohjelma on edullisin sisäoppilaitosohjelmamme. Sinä valitset mitä kouluaineita haluat opiskella, mitä haluat harrastaa tai millaisessa ilmastossa haluat vuotesi viettää, niin valitsemme juuri sinulle sopivan sisäoppilaitoksen.

Tarjoamme Academic Choice Boarding –ohjelmaa vain USA:ssa.

Lyhyesti Classic High School Academic Choice Select High School Boarding School
Meno-paluuliput kohdemaahan Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Ympärivuorokautinen päivystys Kyllä
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Yhteyshenkilö koti ja kohdemaassa Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Valmennustapaamiset ennen lähtöä Kyllä
Kyllä Kyllä Kyllä
Tapaaminen kotiinpaluun jälkeen Kyllä
Kyllä Kyllä Kyllä
Haku lentokentältä kohdemaassa Kyllä
Kyllä Kyllä Kyllä
Voinko valita missä asun? Joissakin maissa aluetakuu Joissakin maissa aluetakuu Kyllä Kyllä
Voinko valita kouluni harrastusten/ aktiviteettien/ kouluaineiden perusteella? Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Asunko isäntäperheessä?
Kyllä
Kyllä Kyllä Ei
Asunko kampuksella? Ei
Ei Ei Kyllä 
Maksetaanko isäntäperheille? Joissakin maissa Kyllä Kyllä -
Soft Landing Camp (maahantuloleiri)
Kyllä
Joissakin maissa Joissakin maissa Joissakin maissa
Todistus vaihto-oppilasvuoden suorittamisesta Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä