Mikaelan blogi #5 - uusi kotikaupunkini KanadassaOlen nyt asunut täällä jo noin kolme kuukautta ja tänä aikana olen jo jonkin verran kerennyt tutustua uuteen kotikaupunkiini Prince Georgeen. Prince Georgessa asuu reilu 70 000 ihmistä, eli vähemmän kuin Helsingissä, mutta ei tää ihan mikään pieni paikkakaan ole! Täällä on tosi paljon erilaista tekemistä vapaa-ajalle, eikä välimatkat ole ihan älyttömiä. Iltaisin ulkona yksin liikkuminen ei ole oikein sallittua, joten aina ulos lähtiessä on joku kaveri mukana.

Autolla kaikkialle
Helsinkiin verrattuna Prince George on paikkana vähän erilainen. Täällä ei ole varsinaista keskustaa, niin kuin Helsingissä, koska täällä vaatekaupat, ruokapaikat ja muut on ripoteltuna ympäri kaupunkia. Helsingissä on tottunut kävelemään ympäri keskustaa shoppaillen ja kavereiden kanssa aikaa viettäen, mutta täällä ei oikein semmosta pysty niinkään tekemään, autolla kuljetaan kaikkialle. Vapaa-ajalla voi mennä esimerkiksi katsomaan leffaa, keilaamaan, uimaan uimahalliin, tai urheilemaan ihan niin kuin Suomessakin.

Talvi on tulossa!
Säät on olleet tosi kylmiä koko ajan ja nyt täällä on satanut luntakin jo jonkin verran. Tykkään laskettelusta tosi paljon ja jokainen nuori tuntuu laskettelevan täällä. Prince Georgessa on kuulemma tosi paljon hyviä laskettelurinteitä ja läheltä löytyy myös muita laskettelupaikkoja, joihin mennään vielä käymään talven aikana. Monet varoittelevat jo suuresta lumenmäärästä, koska täällä sataa lunta kuulemma tooosi paljon!

Halloween!
Viime viikolla oli Halloween ja oli tosi hauska kokea se täällä, koska Suomessa sitä ei niinkään juhlita. Mentiin host-siskon, host-veljen ja kavereiden kanssa trick and treat, eli pukeuduttiin asuihin ja mentiin ovelta ovelle hakemaan karkkia. Kaikki ihmiset olivat tosi iloisia ja juhlafiiliksissä. Illan päätteeksi mentiin takaisin kotiin kattomaan kauhuleffoja ja syömään suklaata!

- Mikaela
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."